Vores ejendomsportefølje skal være CO2-neutral i 2028 beretter ejendomsvirksomheden Nrep A/S

Byggeri | 29-10-2021 |

Ambitionerne er høje, når det gælder løftet om at blive CO2 neutral i 2028. Netop i ejendomsbranchen bliver der sat nye standarder for disse, da skæringsdatoen i forhold til IPPC´s skæringsdato mod netto nul er år foran vel at mærke uden klimakompentation hos NREP A/S

NREP's hovedkvarter i Nordhavn

NREP’s hovedkvarter i Nordhavn

Den nordiske ejendomsinvestor, NREP forpligter sig til at være CO2 neutrale i 2028 uden brug af CO2-kompentation. NREP´s placering på ranglisten ,når vi taler om bæredygtighed, ligger i top på verdensplan. Den nordiske ejendomsinvestor har igennem årene positioneret sig som betydningsfuld indenfor klimamålsætning. Noget der vil give genlyd i ejendomsbranchen, når debatten går på innovative løsninger og socialt ansvarlige investorer i ejendomsindustrien.

”NREP har i årenes løb hævet barren, når det handler om bæredygtighed inden for det byggede miljø. Det gælder fx det største nordiske solcelleanlæg på tag og at bruge beton som CO2-bank. Vi har alle intentioner om at fortsætte ad samme spor. For at nå det ambitiøse mål, vi nu har sat, skal mange teknologier udrulles parallelt og i stor skala, og vi er fast besluttet på at vise industrien, at det kan lade sig gøre,” siger Claus Mathisen, CEO hos NREP og fortsætter:

”Det er på høje tid, at det byggede miljø indtager sin retmæssige plads i den globale klimasamtale på en både ansvarlig og proaktiv måde. Jeg håber, at den alvorlige situation, vi står i, vil skabe en øget bevidsthed hos industrien om at efterlade et mere positivt socialt og miljømæssigt aftryk – noget, som NREP har været fortaler for i mange år.”

Den første CO2-Neutrale internationale førende Ejendomsinvestor.

Virksomheden, som er Nordens største ejendomsinvestor, har sat sig et meget ambitiøs målsætning om at være CO2-Neutral i 2028 og ikke i 2050, som er IPCC´s skærngsdato på selv samme mål. Målsætningen sker via Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM), der genererer konkrete mål for opnåelse af NREP´s klimamålsætning om CO2-neutralitet. NREP beretter, at de i 2023 allerede vil nå følgende mål :

Reduktion af indlejret CO2 med 30% for alt nybyggeri i forhold til 2020
Reduktion af CO2-udledninger i driften med mindst 50% i forhold til 2020
Dette sker ved en intern prissætning på CO2 samt benyttelse af nye innovative løsninger og teknologier.  NREP vil som de første gennemføre en livscyklosanalyse i den indledende fase for at fravælge CO2-belastende design og materialevalg fra start. Tiltag som lokal skovrejsning bliver også en realitet i erkendelsen af, at der forefinder en resterende CO2-udledning fra driften af ejendommene i deres portefølje.

Ambitionen om 100 % CO2-neutrale ejendomme

Allerede i 2025, vil NREP have fuldført tre innovative projekter , som er 100 % CO-neutrale – nemlig et boligprojekt, et logistikprojekt samt et kontorprojekt. Der vil igen blive sat fokus på banebrydende innovative løsninger som vil sørge for at identificere eventuelle fejl i processerne undervejs, der vil kunne forsinke målsætningen.

Dels ved brug af ”open Source” for vidensdeling, samt fremmelse af innovationen generelt på verdensplan. NREP opfordrer samtidigt alle kollegaer inden for branchen om at gøre det samme, for i fællesskab at kunne opnå bedst mulige resultater op mod målet for CO2-reduceringen i 2050.

”Omfanget af klimakrisen bliver tydeligere for hvert år, og vi er stolte af at tage dette skridt i retning af meningsfuldt at reducere den negative påvirkning, som det byggede miljø har på planeten. Vores initiativ vil udvikle skalerbare løsninger, som industrien har brug for, og som vil hjælpe os med at nå vores 2028-mål,” siger Claus Mathisen, CEO, NREP, og forsætter.

”Udfordringen skal ikke undervurderes, men vi ved, at fast ejendom spiller en enorm rolle i overgangen til en CO2-neutral økonomi, og det er opmuntrende at se, hvordan mange virksomheder tager nye skridt forud for COP26. Men løfter gør det ikke alene – vi har brug for væsentligt mere handlekraft for at beskytte vores planet mod den klimakrise, som den står over for, og vi inviterer partnere til at slutte sig til os i denne bevægelse mod at gøre CO2-neutrale byer til virkelighed.”

Ved anvendelse af geotermisk opvarmning, som er CO2-neutral, sikrer NREP sig positionen som førende inden for bæredygtighed. Bland andet verdens første `upcycled´ betonbygning og ´UN17 Village´, der opfylder FN´s 17 verdensmål.

Kilde: NREP

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.