Volkswagen og E.ON kommer med helt ny lynoplader

Klima | 24-09-2021 |

  • Den første “E.ON Drive Booster” drevet af Volkswagen Group Components er nu i drift
  • Plug-and-play-lynopladningsstander kan bestilles nu – der kræves ikke noget yderligere anlægsarbejde
  • To elbiler kan lades op samtidig med op til 150 kW

E.ONs øverste chef for Customer Solutions Patrick Lammers og Volkswagen koncernens øverste tekniske chef Thomas Schmall satte gang i driften af den første E.ON Drive Booster i den tyske by Essen. Dette innovative produkt gør lynopladning nemmere og prismæssigt mere overkommelig for operatører og kunder. Det er en fleksibel lynoplader, som ikke kræver yderligere anlægsarbejde eller tilpasninger i forbindelse med tilslutningen til elnettet, og den kan oplade to elbiler samtidig med 150 kW. Det betyder, at udbredelsen af et tæt offentligt netværk af lynopladningsstationer – hvilket er helt afgørende for den fremtidige succes for den elektriske mobilitet – kan blive en realitet langt tidligere end først antaget.

E.ON Volkswagen lynoplader

E.ON Volkswagen lynoplader

“E.ON Drive Booster” er et elektrisk kraftværk, som ikke behøver af få sin strøm direkte fra elnettet, men i stedet har sit eget integrerede batterilagringssystem. En almindelig strømtilslutning, som dem man finder uden for supermarkeder, og det interne batteri leverer tilsammen den nødvendige kapacitet til at oplade to elbiler samtidig med op til 150 kW. Det er ensbetydende med, at det i gennemsnit tager 15 min. at oplade bilerne med strøm nok til en rækkevidde på ca. 200 km.

Patrick Lammers, som er ansvarlig for Customer Solutions hos E.ON siger: ”Udbredelsen af elektrisk mobilitet er en vigtig byggesten i energiomstillingen. For at gøre elbiler mere attraktive har vi brug for mange kraftfulde ladestationer.

For når det kommer til stykket, vil ca. en tredjedel af tyskerne ikke købe en elbil, fordi de tror, at der ikke er nok ladestationer. Jeg er stolt over, at vi med E.ON Drive Booster har et omgående tilgængeligt og attraktivt tilbud til virksomheder og kommuner, som ønsker at sætte ladestationer op uden at bruge en formue på det.

Vores Booster er derfor en af de energiløsninger, som giver vores kunder mulighed for at opnå deres bæredygtighedsmål. Vi er den foretrukne partner for vores kunder, når det handler om CO2-reduktion.”

Thomas Schmall, som er øverste tekniske chef hos Volkswagen AG og CEO for Volkswagen Group Components, udtalte følgende: “Vi tager selv hånd om udvidelsen af opladningsinfrastrukturen og har en målsætning om at samarbejde med stærke partnere for opnå i omegnen af en femdobling af antallet af lynopladere i Europa i 2025. Via vores samarbejde med E.ON kan vi sætte lynopladningsstationerne, som er udviklet og produceret af Volkswagen Group Components, i drift. De passer perfekt til at understøtte den hurtige udbredelse af opladningsinfrastrukturen, da tidsforbruget og omkostningerne ved installationen er minimale.

En normal ladestander kan også meget nemt opgraderes til en Booster-version. Derfor er løsningen perfekt til hurtig og omkostningseffektiv udbredelse til nye lokationer. Installationen er nem: Sæt den op, tilslut den, konfigurer den online – en ”plug-and-play”-ladestation. Der er ikke behov for omkostningstunge tilpasninger til infrastrukturen eller yderligere anlægsarbejde. Alt dette gør lynopladning nem, prismæssigt overkommelig og mulig overalt.

E.ON er med Booster den første virksomhed, der tilbyder sine tyske kunder en løsning som denne, der er tilgængelig med det samme.

Bemærk: Ekstra informationer og billeder fra åbningen kan downloades fra Volkswagen Newsroom på www.volkswagen-newsroom.com.

Pressekontakt

Thomas Hjortshøj
Pressechef
Volkswagen Personbiler Dammark
Thhj@vw.dk

Kilde: Volkswagen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.