Villeroy & Boch Gustavsberg har taget et stort og vigtigt skridt

Byggeri | 26-01-2022 |

Villeroy & Boch Gustavsberg tager næste vigtige skridt i koncernens bæredygtighedsarbejde og kan, som en af de første producenter i Norden, stolt meddele, at deres sanitetsporcelæn og armaturer er blevet miljøvaredeklareret i henhold til det internationale EPD-system (Environmental Product Declaration). Med EPD-dokumenterne får virksomheden og dens kunder korrekte data til beregning og sammenligning af produkternes miljøpåvirkning. Målet er at gøre en fælles indsats for fremtidens bæredygtige bygninger og hjem.

Villeroy & Boch Gustavsberg er en af de første producenter i Norden med miljøvaredeklarationen EPD på sanitetsporcelæn og armaturer. Billedet viser Nautic gulvstående toilet 1500, Nautic håndvaskarmatur og Nautic håndvask 5560.

Bæredygtighed har altid været en del af vores DNA, og ved at præsentere vores badeværelsesprodukters klimaaftryk på en saglig og transparent måde i form af miljøvaredeklarationer (EPD) sikrer vi, at de lever de op til de kommende klimadeklarationer i 2022 og længere frem.Det gør os til en smart partner, siger Mattias Virsgård, som er Senior PM Sustainability & Solutions hos Villeroy & Boch Gustavsberg.

Villeroy & Boch Gustavsbergs miljøvaredeklarationer er baseret på et system, som objektivt beskriver miljøegenskaber ved varer og tjenester ud fra et livscyklusperspektiv (LCA). For at sikre sammenlignelige data udarbejdes hver deklaration ud fra faste regler, som er tilpasset hver enkelt produktkategori (PCR), og dataene verificeres af en certificeret gransker.

Ved at publicere EPD’er ønsker Villeroy & Boch Gustavsberg at formidle viden og fakta om produkters livscyklus og miljøpåvirkning. Målet er en højere ressourceeffektivitet og et lavere klimaaftryk. Villeroy & Boch har et bæredygtighedsmål om at mindske CO2-aftrykket fra solgte produkter med 30 procent frem mod 2025 i forhold til niveauet i 2018.

Hvorfor formatet EPD?

Sammenlignelighed: Informationerne i EPD indsamles og beregnes ud fra internationalt definerede beregningsregler, som gør det muligt at sammenligne produkter ud fra de samme referencer.

Troværdighed: Kravene om granskning, gennemgang, godkendelse og opfølgning foretaget af en tredjepart gør resultatet troværdigt. Dokumentationen er transparent og følger standarden EN 15804, ISO 14025.

Løbende forbedringer: Resultaterne fører til viden, som har stor betydning for det videre bæredygtighedsarbejde, så man kan fokusere på de områder, der påvirker produkternes fodaftryk mest.

I dag er størstedelen af Villeroy & Bochs og Gustavsbergs sanitetsporcelæn, inklusive det populære toilet Gustavsberg Nautic 1500, miljøvaredeklareret i henhold til EPD. Gustavsbergs armaturer i serierne Nautic og Atlantic er miljøvaredeklarerede. For nylig blev også Villeroy & Bochs Akryl- og Quaryl-badekar miljøvaredeklareret. Villeroy & Boch Gustavsberg tilføjer løbende flere produkter.

Kilde: Gustavsberg Villeroy & Boch

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Installationer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Installationer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Installationer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.