Verdens mest bæredygtige byggeri får sit eget website

Byggeri | 11-11-2021 |

Det store byggeri i Ørestad Syd som er på 35.000 kvm, og kaldes for UN17 Village, er det eneste byggeri indtil videre som opfylder alle FN’s verdensmål, og som ovenikøbet også opfylder en lang række certificeringer.
UN17 Village får sit helt website, som gør det muligt at følge byggeriet fra start til slut, og lader de besøgende få muligheden for at blive inspireret til bæredygtigt byggeri.

UN17Village

Alle fem bygninger i UN17 Village har et fællesareal i stueetagen. Her er det lobbyen, der er indrettet med touch-down arbejdspladser, loungeområde, ligesom det vil være muligt at få oplysninger om aktiviteter i UN17 Village. (Illustration: Sweco Architects)

Byggeriet opføres i Ørestaden. Der ligger en særdeles klar og høj ambition for byggeriet, som skal danne ramme for det gode liv, uden at ende i at drive rovdrift på ressourcer. Samtidig skal det også kunne give muligheden for ikke at kannibaliserer på den fremtidige generations muligheder.  I 20204 skal byggeriet stå færdigt, og det kommer til at have 535 boliger og huse 1.100 beboer i 5 bygninger.

Websitet er i dag blevet lanceret, og du kan besøge det her: www.un17village.dk
Websitet går i dybden med tre perspektiver i projektet:

  1. Det konkrete UN17 Village-byggeri og det liv, det om få år vil danne ramme om.
  2. Metoden, der aktiverer hvert enkelt af de 17 verdensmål og samtidig opfylder de højeste standarder inden for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
  3. Bevægelsen, hvor det er ambitionen, at UN17 Village skal være startskud for en mere bæredygtig tilgang i det byggede miljø og det liv, der leves heri.

Man kan læse omkring verdensmålene som har dansk relevans.

”Hvis et byggeri skal være gennemført bæredygtigt, er det grønne og klimavenlige blot et element. Mennesker skal kunne leve sundt i det, det skal fremme fællesskaber, biodiversitet og kunne producere elektricitet. Og så skal mennesker med almindelige indkomster have råd til at bo i det. Det kan UN17 Village. Vores håb er, at websitet vil bidrage til at udbrede budskabet, og at aktører i hele verden vil lade sig inspirere,” siger Martin Schultz Nielsen, investeringschef, NREP.

Inspirationen skal bruges

Metoden som bliver brugt under byggeriet, skal skabe balance mellem ofte modsatrettede hensyn.

UN17 Village skal være starten på en bevægelse mod en større klimamæssig, økonomisk og socialt bæredygtighed i byggeriet.

”Vi har prøvet at nytænke byggeriet og skabe et afsæt. Vi ved samtidig, at et byggeri i Ørestad ikke redder verden, og at metoden skal tilpasses lokale forhold i andre lande og derudover forbedres efterhånden som teknologi, materiale, byggemetoder forbedres og nytænkes. Vores håb er, at andre vil arbejde videre med metoden og gerne i samarbejde med os,” siger Martin Schultz Nielsen.

Der vil løbende være opdatering af byggeriet inde på websitet.

NREP har i samarbejde med Sweco Architects, Lendager samt MOE og CG Jensen udviklet UN17 Village.

Kilde: Nrep

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.