Velux fik fint besøg af indenrigs- og boligministeren

Byggeri | 25-10-2021 |

Velux og Synergi havde inviteret indenrigs- og boligministeren på besøg. Velux mener sammen med Synergi, at dårlige energimærker og usunde indeklimaer skal være meget vigtige dagsordener ved det kommende kommunalvalg.

velux klima beskåret

Syv ud af ti vinduer har dårligt energimærke (D-G).

Dårligt indeklima i offentlige bygninger øger antallet af sygedage, især i folkeskolerne. Lave energimærker (D-G) huser i syv ud af ti kommunale bygninger. Omdrejningspunktet omhandlet derfor spørgsmålet om, hvordan sundheden kan løftes ved energieffektiviseringen i bygningerne?

“Der er ingen tvivl om, at der er et stort positivt potentiale for både energiforbrug og indeklima, når bygninger energirenoveres. Kommuner og regioner er allerede godt i gang, og for at understøtte indsatsen yderligere, er regeringen og KL i økonomiaftalen for næste år enige om, at der skal arbejdes henimod, at kommunerne – ligesom staten – skal op på en årlig energirenoveringsrate på 3 procent af deres bygninger. Kommunerne fik ved samme lejlighed en økonomisk håndsrækning, så der kan komme endnu mere skub på energirenoveringerne af de kommunale bygninger,” siger Kaare Dybvad Bek.

CEO for Velux gav en fin rundvisning samtidig med en specifik snak omkring indeklima, og hvilke produkter der kan effektivisere energiforbruget og forbedre indeklimaet.

“Energieffektivitet er en afgørende brik i den grønne omstilling. Det er en hovedingrediens i Region Hovedstadens klimaplan, der samtidig bidrager til et godt indeklima for patienterne og deres helingsforløb.”

I 90’erne arbejdet regionsformanden selv for Velux i 2 somre

“Jeg har et særligt forhold til VELUX, hvor jeg som ung har stået og samlet vinduer på produktionen i Thyregod. Derfor har det været en fornøjelse at besøge VELUX igen og se, hvordan virksomheden har udviklet sig gennem årene. VELUX leverer et stort bidrag til den grønne omstilling,” afslutter Gaardhøj.

Efter besøget var nøgleordene på dagens tema: renovering, bæredygtighed og indeklima i offentlige bygninger.

”Det var godt at tale med ministeren og regionsrådsformanden om, hvordan vi kan tage næste skridt i den grønne omstilling og forhåbentlig få det offentlige til at gå foran. Ministeren har stået i spidsen for en ambitiøs Strategi for Bæredygtigt Byggeri, og nu bør kommuner og regioner vise vejen og sætte gang i renovering af vores velfærdsbygninger som skoler, plejehjem, kontorer eller sygehuse. Sunde og energieffektive bygninger giver plus på kontoen både ift. økonomien, energiforbrug og ikke mindst bedre trivsel og mindsket sygefravær,” fortæller David Briggs.

Staten har krav om at skulle renovere deres bygninger, men dette er desværre ikke gældende for de kommunerne og regionerne. derfor har SYNERGI foreslået, at kravet som staten ligger under, burde være gældende for alle offentlige bygninger.

“Bygningerne i Danmark står for 40 pct. af Danmarks energiforbrug og knap en tredjedel af CO2-udslippet. Derfor bør vi stille krav til fx kommunerne, som ejer 79 pct. af den offentlige bygningsmasse. Utidssvarende bygninger er dårlige for klimaet, brugerne og pengepungen. Derfor er jeg glad for, at indenrigs- og boligministeren og regionsrådsformanden har villet mødes med os i dag. Det har været et godt og frugtbart møde, og jeg håber, kommunal- og regionsvalgene bliver vendepunktet for vores indsats i de offentligt ejede bygninger,” udtaler SYNERGIs formand.

Kilde: Synergi

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.