Vækstkursen stiger fortsat hos STIHL

Byggeri | 26-11-2021 |

STIHL koncernen fortsatte sin vækstkurs fra det foregående regnskabsår og opnåede en omsætning på 3,51 milliarder Euro fra januar til august 2021. Dette svarer til en vækst på 11,7 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

STIHL motorsav

Justeret for valutakurseffekter steg omsætningen med 15,4 procent. Pr. 31. august 2021 arbejdede 19.523 medarbejdere i STIHL koncernen på verdensplan, hvilket er 7,3 procent flere end ved udgangen af 2020. “Vi ligger et godt stykke over tallene fra det foregående år og over planen med hensyn til salg og omsætning for alle produktgrupper. Det høje engagement, fleksibiliteten hos vores medarbejdere og den fremadrettede planlægning inden for produktion, salg og logistik har gjort dette muligt – selv om mangel på råmaterialer, manglende produktionskapacitet hos leverandører og STIHL og begrænset transportkapacitet har ført til betydelige forstyrrelser i forsyningskæderne. Uden disse flaskehalse ville vi have været i stand til at producere og sælge endnu flere produkter,” forklarede den administrerende STIHL direktør Dr. Bertram Kandziora på virksomhedens pressekonference, der blev afholdt som en del af deres internationale mediedag den 15. september. Dr. Kandziora er optimistisk med hensyn til det videre forløb af regnskabsåret: “STIHL produkterne er fortsat meget efterspurgte. Vi producerer på et højt niveau på verdensplan for at kunne levere til vores kunder.”

Global salgsvækst inden for både benzin- og batterisegmentet

Sammenlignet med samme periode sidste år har STIHL oplevet vækst i salget på alle kontinenter. “Uanset om det drejer sig om professionelle inden for skovbrug, have- og landskabspleje, kommuner og vejvedligeholdelse eller private brugere, der i stigende grad prioriterer deres egen have og hjem under pandemien: STIHL produkter gør det lettere for folk at arbejde med og i naturen. Den vedvarende store efterspørgsel efter vores udstyr siden midten af sidste år bekræfter, at vi opfylder vores kunders behov med vores produktportefølje,” udtaler den administrerende STIHL direktør. Blandt de populære produkter var STIHL iMOW-robotplæneklipperen, den batteridrevne håndsav STIHL GTA 26, benzinmotorsave og benzintrimmere til hobbybrugere samt de nye batteriprodukter til professionelle, som blev lanceret i første halvår af 2021. Det drejer sig f.eks. om den batteridrevne hækkeklipper STIHL HLA 135 og batterikratrydderen STIHL FSA 135. Dr. Kandziora: “I år kan vi ogsåkonstatere en stærk tendens til batteridrevne redskaber. Det er glædeligt, at vi også kan rapportere om en tocifret procentvis vækst i salget af benzin- og batteriprodukter. Denne udvikling viser: STIHL er stadig stærk inden for benzinsegmentet, men bliver i stigende grad også en stærk spiller på markedet for batteridrevne produkter.”

Produktionen er i fuld gang på verdensplan

Den fortsat store efterspørgsel på STIHL produkter fører imidlertid også til store udfordringer. Virksomheden kæmper f.eks. stadig med forstyrrelser i forsyningskæderne på verdensplan og betydelige flaskehalse i forsyningen af råmaterialer og komponenter. Dette gælder f.eks. for stål, plastgranulat og elektroniske komponenter. “På grund af disse eksterne faktorer har vi desværre ikke været i stand til fuldt ud at imødekomme efterspørgslen på STIHL produkter overalt. Produktionen kører i øjeblikket på fuld fart over hele verden for at indhente de efterslæb, der er opstået, og for at kunne levere bedre til vores kunder,” rapporterede Dr. Kandziora. “Alle vores medarbejdere yder et stort bidrag til at klare disse enorme udfordringer – med en høj grad af fleksibilitet, ekstra vagter og et stort personligt engagement. Vi opnår i øjeblikket rekordhøje tal inden for produktion, logistik og distribution. Vores succesfulde udvikling i forretningen er kun mulig takket være det enorme engagement fra vores medarbejdere,” udtaler den administrerende STIHL direktør og roser medarbejderne i den familieejede virksomhed.

Omsætningen på det tyske marked ligger over niveauet fra året før trods den anspændte forsyningssituation

På det tyske marked opnåede STIHL en omsætning frem til august 2021, som igen ligger betydeligt over det stærke niveau fra det foregående år. Frem for alt er det den fortsat stærke efterspørgsel efter produkter til hus og have, der er udløst af cocooning-effekten, der fremmer denne positive salgstendens. Leveringssituationen i Tyskland er dog fortsat anspændt på grund af den store efterspørgsel på produkter, flaskehalse i udbuddet af råmaterialer og komponenter samt en stram fragtkapacitet, hvorfor specialiserede handelspartnere og kunder nogle gange må vente på de bestilte produkter. Den 9. juli 2021 blev det nye færdigvarelager i STIHL salgshovedkvarteret i Dieburg indviet og officielt taget i brug. Investeringsbeløbet beløber sig til ca. 26 millioner euro. Med den nye bygning øger virksomheden logistikkens effektivitet og lægger dermed grunden til fremtidig vækst på det tyske marked.

STIHL hovedkvarteret vokser og udvider kapaciteten til fremtidige teknologier

Det tyske moderselskab, ANDREAS STIHL AG & Co. KG, opnåede en omsætning på 1,03 milliarder Euro fra januar til august 2021, hvilket er 15,9 procent mere end i samme periode året før. “Der er tale om betydelige stigninger, fordi vi ligesom i STIHL koncernen også har store problemer med at skaffe tilstrækkeligt med delproduktioner, materialer og komponenter til vores produktion på moderselskabets fabrikker på grund af flaskehalse”, forklarer Dr. Kandziora. Den fortsat store efterspørgsel efter elcykler sikrer også en positiv udvikling i forretningen. “På vores STIHL anlæg til magnesiumstøbning i Weinsheim fremstiller vi også husdele til motorer til elcykler, som vi leverer til virksomheder i cykelindustrien. Tendensen for elcykler er stadig stærkt stigende, så vi forventer en stigning i ordremængden i de næste par år”, udtaler administrerende STIHL direktør.

På grund af den glædelige vækst er antallet af medarbejdere på hovedkontoret også steget siden udgangen af december 2020, nemlig med 8 procent til 5.684 medarbejdere pr. 31. august 2021. Medarbejderstaben fordeler sig på 4.009 medarbejdere i Waiblingen, 416 i Fellbach, 257 i Ludwigsburg, 924 i Weinsheim og 78 i Wiechs am Randen. I øjeblikket er der stadig ca. 100 ledige stillinger at besætte på hovedkontoret, hvoraf en stor del er inden for forskning og udvikling. Dr. Bertram Kandziora: “Den fortsatte tendens til genopladelige batteriprodukter samt digitale teknologier, netværksbaserede og intelligente produkter og onlinehandel bliver også stadig vigtigere for os. STIHL er midt i en transformation, og vi er ved at positionere os for fremtiden. En vigtig byggesten her er udvidelsen af vores kapacitet til fremtidige teknologier i Waiblingen.” Virksomheden søger primært specialister inden for batterier, elektronik, digitalisering, softwareudvikling, robotteknologi, Internet of Things (IoT) og e-handel.

STIHL Brand World åbner i Waiblingen i begyndelsen af 2023

STIHL hovedkvarteret i Waiblingen er i øjeblikket ved at blive moderniseret og udvidet. Fyrtårnet for den fremtidige bygningsenhed er STIHL Brand World. Det vil blive åbnet i begyndelsen af 2023 og vil gøre virksomhedens historie og dens produkter levende på tre niveauer og tilbyde de besøgende en vidensplatform om skove og skovbrug. Norbert Pick, STIHL bestyrelsesmedlem med ansvar for marketing og salg, præsenterede den nye bygning under en virtuel rundvisning på den internationale mediedag og understregede: “Alle områder i vores nye Brand World giver vores kunder, fans og alle interesserede mulighed for at opleve STIHL brandet på en både informativ og underholdende måde. Jeg er overbevist om, at dette styrker båndet til STIHL brandet”.

STIHL præsenterer verdensnyheder inden for benzin- og batteriprodukter

På den internationale mediedag præsenterede STIHL innovationer og nye produkter, der gør det lettere for professionelle og private kunder at arbejde med og i naturen. Alene inden for batterisegmentet introducerer virksomheden ti nye produkter.

  • “Med STIHL MSA 300 præsenterer vi den kraftigste ledningsfrie motorsav, der i øjeblikket findes på markedet. Det giver os en helt ny dimension til savarbejde i støjfølsomme områder og understreger vores stærke innovationskraft – også inden for batterisektoren”, understreger den administrerende STIHL direktør. Anvendelsesområdet for den professionelle sav inden for have- og anlægsarbejde, i kommuner og i skovbruget spænder fra afgrening og fældning af mellemstore træer til byggeri med træ. STIHL AP 500 S-batteripakken blev specielt udviklet til denne innovation. Takket være innovativ teknologi imponerer den ikke kun med et højt energiindhold ved lav vægt, men også med en betydeligt længere levetid sammenlignet med konventionelle lithium-ionbatterier.
  • STIHL BGA 300 til professionelle anvendelser er den første rygbårne batteridrevne løvblæser i STIHL sortimentet. Den er kendetegnet ved sin enorme blæsekraft og den meget høje lufthastighed. Takket være det patentanmeldte STIHL Silencer System er det den mest støjsvage maskine på markedet i sin ydelsesklasse med maksimalt 93 decibel og kan også bruges uden begrænsninger i støjfølsomme områder.

Andre batteri-højdepunkter til professionelle er:

  • STIHL MSA 220 T beskæringssav, som er den kraftigste model i STIHL serien af batteridrevne beskæringssave.
  • den mobile transport- og opladningsboks bottTainer, branchens første batteriopladningssystem til mobilt brug, som sammen med STIHL AL 301-4 multiladeren, som også er ny, gør det muligt at oplade op til 28 batterier.

For private brugere er følgende batteriprodukter på vej på markedet:

  • Den batteridrevne STIHL HTA 50 stangsav, som kan bruges til at nå højtsiddende grene fra jorden, når du beskærer træer.
  • STIHL SHA 56 løvblæser/-suger til praktisk blæsning samt opsugning og mindre makulering af blade og grønt affald
  • Den håndbårne og meget lette STIHL BGA 60 batteridrevne løvblæser, for hvem hverken fugtige blade eller afskåret græs er en udfordring takket være den høje blæsekraft.
  • STIHL SEA 20 håndstøvsugeren med omfattende standardudstyr og meget god værdi for pengene, velegnet til brug mod snavs og støv i hjemmet, i bilen eller på hobbyværkstedet.

STIHL underbygger også sin position som teknologisk førende inden for benzinmotorsave. Med STIHL Hexa-skæresystemet lancerer virksomheden en verdensnyhed, der består af 3/8″ Rapid Hexa- savkæden til professionelle save og Hexa-fil, der giver mulighed for hurtig og præcis slibning af kæden. Den nye kædes skæreydelse er op til ti procent højere end en 3/8″ Rapid Super-kæde. Derudover udvides sortimentet med benzinmotorsaven STIHL MS 162 til private, som imponerer med enkel betjening, nem håndtering og et attraktivt forhold imellem pris og ydelse.

STIHL præsenterer også innovationer inden for digitale løsninger:

  • Den smarte høreværn STIHL ADVANCE ProCOM markerer en milepæl inden for personligt beskyttelsesudstyr. Det giver mulighed for direkte tilslutning af op til 16 headsets på konferenceniveau, selv i støjende omgivelser. Rækkevidden mellem to enheder er op til 600 meter. Det smarte produkt kan kombineres med STIHL Holzliste-appen.
  • Nyt med hensyn til flådestyring er Smart Connector 2 A, som gør det muligt at registrere køretiden og hastigheden for en enhed og overføre den til en mobilenhed via Bluetooth.

STIHL brandets butikssortiment bliver også udvidet. STIHL legetøjssaven, en af de mest solgte motorsave, kommer i en ny udgave i 2022. Med samme udseende og fornemmelse fra den rigtige, innovative STIHL MS 500i benzinmotorsav, har legetøjet alle de “store” funktioner, lige fra en bevægelig, udskiftelig kæde til LED-betjeningsdisplayet og det nye design af motorsavens sværd. Derudover præsenteres brands shop produkter, som er en hyldest til naturen og dens oplevelse med tøj fra STIHL COLLECTION 2022.

Kilde: STIHL

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.