Unik batteriteknologi i finalen ved årets Klimaboost-konkurrence

Klima | 24-08-2021 |

Udviklingen af en unik batteriteknologi, der gør det muligt at udskifte sejlbådes dieselmotorer med elmotorer, har bragt Roskilde-virksomheden ’Undine – sustainable sailing’ i finalen ved årets Klimaboost-konkurrence.

Undine iværksættere på deres sejlbåd.

Sejlbåde verden over skal være grønnere. Det er målet for iværksætterne Michèle Marie Holm og Anders Hovmøller, der står bag den sjællandske virksomhed Undine. (Foto: PR)

Gamle og nye sejlbåde skal i fremtiden sejle ind og ud af havnene ved hjælp af elmotorer og ikke gamle osende dieselmotorer. Det er ideen bag batteri-virksomheden ‘Undine – Sustainable sailing‘ – og det er den idé, der har bragt virksomheden i KlimaBoost 2021-finalen, der finder sted på Klimafolkemødet i Middelfart den 3. september.

Her skal seks virksomheder med gode og bæredygtige forretningsgrundlag pitche deres ideer og koncepter foran et panel, bestående af blandt andre forfatteren Signe Wenneberg, livstilseksperten Flemming Møldrup og tidligere forsknings- og uddannelsesminister Tommy Ahlers.

Den bedste idé vinder KlimaBoost 2021 og kåres til årets danske klimaiværksætter. Præmien er 250.000 kr. Bag konkurrencen står Middelfart Sparekasse, der ønsker at bidrage til, at Danmark får flere grønne iværksættere.

Et reelt alternativ til diesel

Undine blev etableret i 2020 af Michèle Marie Holm, der står for den kommercielle del, og Anders Hovmøller, der de sidste 10 år har arbejdet med udviklingen af batterisystemer og står for teknologiudvikling i den nye virksomhed.

”Elmotorer til fremdrift af sejlbåde er ikke nyt, men vi har udviklet et system med en rækkevidde, der lige nu er tre til fire gange længere end de eksisterende el-systemer og samtidig kan oplades under sejlads. Det gør vores el-system til et reelt alternativ til de dieselmotorer, der ligger i langt de fleste af verdens 30 mio. sejlbåde. Dermed kan vi bidrage til, at den manøvrering, der foregår ind og ud af havnene, og fremdrift når det er vindstille, sker uden udledning af CO2,” fortæller Anders Hovmøller.

Ser frem til panelets reaktion

De to klimaiværksættere glæder sig til at kunne sejle over til Klimatopmødet og vise deres teknologi og koncept frem.

”Vi er meget begejstrede for at være udtaget til KlimaBoost-finalen. Det er jo en anerkendelse af vores udvikling og potentiale, og det bliver megafedt både at fortælle panelet og omverdenen om, hvad vi kan skabe af grøn omstilling,” siger Michèle Marie Holm.

”For en startup-virksomhed som vores gør det en kæmpe forskel at være med i kampen om at blive årets danske klimaiværksætter. Hvis vi vinder, er det en blåstempling fra nogle af de mennesker i Danmark, der interesserer sig allermest for iværksætteri, grøn omstilling og forretningsudvikling,” siger Anders Hovmøller, der står bag udviklingen af batteriteknologien.

”Vi er selvfølgelig superspændte på at høre panelets reaktion, og se om vi vinder. Vi synes jo ikke, at det er i småtingsafdelingen at have udviklet en teknologi og nogle systemer, der kan medvirke til at hjælpe de 30 mio. sejlbåde, der i dag findes verden over til en grønnere fremdriftsform,” fortsætter Anders Hovmøller.

Fakta om Undine

Undine er en iværksættervirksomhed fra Roskilde, der udvikler maritime batterisystemer til forbrug og fremdrift. Virksomheden blev etableret i 2020 af Michèle Marie Holm og Anders Hovmøller.

Se mere på Undines hjemmeside

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.