The Central i Høje Taastrup huser 1200 arbejdspladser

Byggeri | 28-02-2022 |

The Central bliver et af Danmarks første post-corona-venlige flerbruger-kontorhuse. Her bliver plads til 1200 nye arbejdspladser kun få minutters gang fra Høje Taastrup Station og Høje Taastrups nye rådhus, den nye bydel Høje Taastrup C og City2 – og 14 minutters togtur fra Københavns Hovedbanegaard.

The Central

The Centrals atrium, som giver medarbejderne både højt til loftet, grønne planter og masser af dagslys

Med lanceringen af flerbruger-kontorhuset ”The Central”, tager Arealudviklingsselskabet Høje Taastrups C hul på at skabe attraktive arbejdspladser, som næste led i succeshistorien om den nye bydel Høje Taastrup C. Som navnet antyder kommer ”The Central” til at ligge meget centralt – tæt på Høje Taastrup Station, tæt på Høje Taastrups nye rådhus.

The Central, der bliver 23.000 kvadratmeter stort og kommer til at koste godt en halv milliard kroner, vil få plads til 1200 nye arbejdspladser. Der forhandles allerede med de første potentielle lejere.

”Høje Taastrup C bliver ikke bare et fantastisk sted at bo. Det bliver også et fantastisk sted at arbejde. Vi ved, at corona-krisen har accelereret virksomheders behov for at tænke nyt, også når det gælder indretningen af kontormiljøer. Virksomhederne skal forvente at skabe kvalitets-arbejdspladser med fokus på både gode fysiske rammer, miljø og klima, hvis de vil have tilfredse og produktive medarbejdere tilbage fra hjemmekontoret. ”The Central” er måske det første kontorbyggeri i Danmark, der direkte er designet til at imødekomme disse nye post-corona behov,” siger Lars Bloch, administrerende direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

”The Central” er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, en af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder. Det nye fælles kontorhus får den højeste bæredygtighedscertificering, DGNB Guld, og tillægsanerkendelsen hjerte, der tildeles på grund af bygningens ekstra gode indeklima. Og de gode erfaringer fra corona tages seriøst med eksempelvis berøringsfri døre.

Dermed får virksomheder en unik mulighed for at flytte ind i optimale rammer under 300 meter fra trafikknudepunktet Høje Taastrup Station, 14 minutters togtur fra Københavns Hovedbanegård, og med let adgang fra både Høje Taastrups opland, Fyn og Jylland – og Københavns Lufthavn. Inden for få hundrede meter fra ”The Central” finder man også Høje Taastrups nye rådhus, områdets bypark og cafeer og shopping i det moderniserede City2. Kommer man i bil til ”The Central”, ligger motorvejen lige rundt om hjørnet.

Om tankerne bag ”The Central”, siger Mads Engel, associeret partner, Schmidt Hammer Lassen Architects:

”I designet af The Central har det været vigtigt for os at skabe et miljø, der både fordrer fællesskabet, men også gør det muligt at arbejde i dele af huset, hvor man vil være isoleret fra interaktion med de resterende brugere. Arkitekturens ruminddeling kommunikerer en moderne hybrid-arbejdsplads.”

Hjertet i ”The Central” bliver et stort, lyst og beplantet dobbelt-atrium, som kommer til at gå fra stueplan til 7. etage. En svævende fællestrappe vil forbinde alle husets etager, hvor de forskellige virksomheder vil have deres base. ”The Central” vil kunne tilbyde virksomheder alt fra et par kontorpladser til en hel etage eller mere. Virksomhederne vil selv kunne indrette de store rum med kontorer, møderum og fleksible zoner efter deres behov.

Medarbejderne vil blive forkælet med en lang række fællesfaciliteter. Fra den store tagterrasse vil man kunne arbejde eller holde møder udendørs, mens man nyder udsigten over den nye bydel. På de gode dage vil udsigten helt til København og Roskilde. I kælderen er der fokus på fysisk aktivitet. Her finder man fælles fitness-center, omklædningrum og cykelkælder med værksted.

”The Central” kommer til at rumme fælles reception og mødefaciliteter. Og medarbejderne kan se frem til at blive forkælet i den fælles kantine og café i stueplan.

Bag udviklingen af ”The Central” står et unikt samarbejde mellem Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, totalentreprenør og udviklingsrådgiver Raundahl & Moesby, arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen og erhvervsmæglerne CBRE og Poul Erik Bech EDC, der alle har været med i projektet fra idéstadiet.

CBRE og Poul Erik Bech EDC er allerede i gang med at udleje kontorerne i The Central.

”Vi oplever stor interesse fra både lokalt forankrede virksomheder, oplandet og fra København,” siger senior director Andreas Willumsen fra CBRE.

De første lejere forventes at flytte ind i foråret 2024.

Fakta om The Central:

 • Hvor stort er projektet i kvm?
  23.000 kvm. + p-hus.
 • Hvad er projektsummen?
  Lige over 500 millioner kr.
 • Hvor mange arbejdspladser er der plads til i den færdige ejendom?
  1.200 arbejdspladser.
 • Er der allerede aftaler med nogle kunder?
  Der er forhåndsdialog med et par stykker.

Kilde: Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S

 

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.