Supermarkederne er ved at få UVD-robotter

Teknologi | 13-10-2021 |

UVD Robots, den førende danske producent af UV-desinfektionsrobotter, indgår en partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting. Formålet er at tilbyde desinfektionsløsninger af hospitalsstandard til supermarkeder og derved skabe et trygt og sikkert shoppingmiljø for kunder og medarbejdere.

UVD-robots

En undersøgelse viser, at indkøbsvogne har 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør. 75 procent af bakterierne på indkøbsvognene er skadelige for mennesker. Døre til kølediske kan rumme mere end 1235 gange så mange bakterier som mobiltelefoner. En af de hyppigst forekommende bakterier på lågerne til kølediskene er desuden resistent overfor antibiotika.

Den gennemsnitlige forbruger bruger 60 timer om året på at købe dagligvarer i butikker.  Det sker i et butiksmiljø, hvor indkøbsvogne, låger til kølediske og grøntsager let bliver en magnet for bakterier. En undersøgelse viser, at indkøbsvogne har 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør. 75 procent af bakterierne på indkøbsvognene er skadelige for mennesker. Døre til kølediske kan rumme mere end 1235 gange så mange bakterier som mobiltelefoner. En af de hyppigst forekommende bakterier på lågerne til kølediskene er desuden resistent overfor antibiotika.

UVD Robots har indgået en global partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting for at bekæmpe covid-19 og andre sygdomsfremkaldende organismer i dagligvareforretninger, cateringbranchen og i detailhandlen i øvrigt. Aftalen kommer kort efter, at UVD Robots modtog en ordre på 100 danske desinfektionsrobotter fra Europa-Kommissionen, der i 2020 lagde sin første ordre 200 desinfektionsrobotter som en donation til hospitaler i EU.

Eliminerer effektivt vira og bakterier

Det nye partnerskab gør OCC Commercial Consulting i stand til at indsætte UVD-robotter, der automatisk desinficerer butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser. Derved opnås en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften. 99,99 pct. af mikroorganismerne inklusive SARS‑CoV‑2(coronavirus) og E.Coli elimineres, hvilket skaber et sikkert miljø for medarbejdere og kunder.

”At desinficere i butikker er en perfekt opgave for UVD-robotter, der uden besvær kan navigere i butikkernes gange efter lukketid,” siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, der producerer UVD-robotterne.

Til at begynde med vil OCC Commercial Consulting fokusere på at indsætte UVD-robotter på det tyske marked, men planen er at ekspandere til resten af Europa.

”Vi glæder os til at kunne tilbyde autonome UV-desinfektionsrobotter til et marked, hvor behovet er stort,” siger Salvatore Orto, stifter af OCC Commercial Consulting, der har over 30 års indgående markedskendskab og erfaring med at levere teknologiløsninger til fødevare- og restaurationsbranchen.

”Supermarkederne må sørge for, at medarbejdere og kunder føler sig trygge ved, at alt, hvad der kan gøres for at holde dem sunde og raskes, bliver gjort”.

Bruges i 60 lande

Baseret på forprogrammerede tidsskemaer og ruter kan UVD-robotter desinficere cirka 700 kvadratmeter i timen. Derved opnås en hurtig desinficering af et typisk forretningsareal uden, at der behøver at være medarbejdere til stede. At desinficere supermarkeder med UV-C lys er ikke et nyt koncept. Men de eksisterende løsninger, herunder stationære desinfektionssystemer, UV loftslys eller luftrensere, leverer ikke en fuldstændig desinfektion, idet der kan forekomme skyggeeffekt på områder, som ikke belyses. De selvkørende UVD-robotter løser derimod denne udfordring og desinficerer overalt i alle hjørner og kroge. Det sker samtidig med, at der gives adgang døgnet rundt til realtidsrapportering om effektiviteten af desinficeringsprocedurerne.

UVD-robotten fra Danmark er solgt i mere end 60 lande verden over og er dermed den mest populære desinfektionsrobot på markedet. Robotterne er oprindeligt udviklet til at bekæmpe infektioner på hospitaler. Men nu bruges de også i uddannelsesinstitutioner, i sundhedssektoren, i lufthavne, hoteller, sportsarenaer, tog, butikscentre, fødevareproducenter, krydstogtskibe, medicinalvirksomheder og kontorer.

Den globale partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting fokuserer specifikt på fødevare- og restaurationsbranchen. UVD Robots mission er at desinficere for at beskytte menneskers sundhed.

”Vi ser frem til i samarbejde med OCC om at kunne hjælpe detailhandlen med hurtigt at adressere butikssektorens udfordringer med hensyn til bakterier, samtidig med , at vi understøtter deres langsigtede strategier til forebyggelse af infektioner,” siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.

Om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger autonome mobile robotter til professionelt brug i servicesektoren. Porteføljen af robotter omfatter UVD Robots, GoBe Robots, en telepresence robot, der reducerer rejsetid og CO2 emissioner og PRT Robots, en løfte- og rehabiliterings robot, som forbedrer helbredet hos plejepersonale og patienter. Selskabet er senest blevet optaget på Fast Companys Top-10-liste over de mest innovative robot-virksomheder i 2021.

Om OCC Commercial Consulting

OCC Commercial Consulting fokuserer på fødevare- og restaurantionsbranchen, og på produktions- og detailvirksomheder. Med over 30 års indgående markedskendskab og indsigt, er virksomheden i stand til aktivt at hjælpe virksomheder med at udvikle nye løsninger på en realistisk måde og til den aftalte tid. OCC Commercial Consulting understøtter optimeringsmulighederne hos kunden, uanset om det drejer om konceptudvikling, konceptjusteringer eller justeringer af strategien. Det sker med baggrund i et indgående og omfattende markedskendskab omkring import, eksport og salg af forbrugsgoder i nonfood og føde- og restaurationsbranchen.

Kontakter

Cornelia Hjortshøj
PR & Marketing Coordinator
Blue Ocean Robotics
Tlf: +45 93 10 20 56
ch@blue-ocean-robotics.com

Malene Grouleff
Robotics Influencer
Grouleff Communications
Tlf: +4528915809
malene@grouleff.it

Kilde: UVD Robots

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.