Spar energi og penge i dit sommerhus til vinter

Klima | 15-10-2021 |

Der er både penge og CO2 at spare, ved at lukke sommerhuset helt ned for vinteren. De ekstraordinært høje elpriser, giver god grund til at tænke sig om en ekstra gang i år.

Holder du sommerhuset frostfrit om vinteren, eller lukker du helt for varmen? Det er en god ide for både klimaet og pengepungen at lukke helt ned, fortæller kontorchef i Energistyrelsen Anders Gerhard Jørgensen.

”Med de rekordhøje energipriser vi ser for tiden, kan det blive en dyr fornøjelse at holde sommerhuset frostfrit til vinter. Derfor er det en god ide at overveje at lukke sommerhuset helt ned for vinteren i år,” siger Anders Gerhard Jørgensen.

Da sommerhuse er meget forskellige, er der store variationer i sparepotentialet for det enkelte sommerhus.

Varmepumpe kan halvere varmeregningen

Én af de ting, der kan betyde meget for varmeudgiften, er, om du varmer med varmepumpe eller elradiatorer.

”En luft til luft-varmepumpe bruger langt mindre strøm end elradiatorer og kan typisk halvere udgiften til opvarmning af sommerhuset. Varmepumpe er generelt den bedste måde at varme sit sommerhus på,” siger Anders Gerhard Jørgensen.

Elradiatorer er stadig den mest udbredte varmekilde i sommerhuse, men opvarmning med varmepumpe bliver også mere og mere udbredt.

Gode råd til netop dit sommerhus

De store forskelle på sommerhuse gør det også individuelt, hvad der er mest oplagt at gøre for at spare energi i det enkelte sommerhus. Energistyrelsen har derfor udviklet en onlinetest ’SommerhusTesten’, der kan hjælpe med at træffe de rette valg.

”Ved at tage SommerhusTesten kan du på 2 minutter få en oversigt over relevante tiltag, der kan spare penge og CO2 i netop dit sommerhus. Det giver dig inspiration til et bedre, mere klimavenligt sommerhus, der er rart at være i,” siger Anders Gerhard Jørgensen.

Tag testen på SommerhusTesten.dk

Fakta: Sommerhuse om vinteren

Ved at lukke sommerhuset, sparer du penge og CO2hele vinteren. Se, hvordan du sikrer dig mod frostskader i vores guide til nedlukning:

Se guide til nedlukning af sommerhuset

  • En luft til luft-varmepumpe giver 3-4 gange mere varme for pengene end elradiatorer. En varmepumpe vil typisk halvere udgiften til varme i et sommerhus, hvor man beholder et par elradiatorer i f.eks. bade- og soveværelse.
  • Bruger du sommerhuset om vinteren, er det også en god ide at sørge for tætte døre og vinduer og god isolering.
  • Du kan få gode råd om, hvordan du sparer penge og CO2 i dit sommerhus med SommerhusTesten.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.