Solid løsning mod uafhængighed af russisk gas

Byggeri | 07-03-2022 |

Dansk Fjernvarme kalder Radikale Venstres energiudspil for en solid løsning mod uafhængighed af russisk gas samt en løftestang for den grønne omstilling.

Det skal være slut med at være afhængig af russisk naturgas. I lyset af Ruslands invadering af Ukraine har det sat en debat i gang om Danmarks og EU’s afhængighed af gas til opvarmning.

National varmeplanlægning, loft over sagsbehandlingstid samt økonomisk tilskud til konverteringer er en del af forslagene i et konkret energiudspil fra Radikale Venstre, der både skal sikre dansk uafhængighed af russisk naturgas og samtidig accelerere den grønne omstilling. Udspillet vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

– Vi skal helt af med naturgassen i Danmark. Derfor er der brug for politisk lederskab, så vi i en fart kan træffe de nødvendige beslutninger, der gør, at vi kommer af med den fossile gas. Og gerne så lempeligt som muligt. Et sådant lederskab udviser Radikale Venstre med deres energipolitiske forslag, der vil sikre et grønnere Danmark, og et energisystem, hvor samfundet geopolitisk er langt mere uafhængige, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme opfordrer til, at Radikale Venstres udspil på varmeområdet tager udgangspunkt i Aalborg Universitets grundige arbejde med rapporten Varmeplan Danmark 2021. Heri har forskerne fremlagt dokumentation for, hvor i Danmark, olie- og naturgasfyr bør skiftes ud med fjernvarme, og hvor boligejerne bør skifte til små varmepumper.

– Radikale Venstre foreslår, at Energistyrelsen skal pålægges at lave varmeplan for hele Danmark inden sommeren 2022. Her vil det være helt oplagt at invitere de, der til dato har lavet det mest grundige arbejde med at screene og analysere alle landets kommuner, nemlig forskerne bag Varmeplan Danmark 2021, med ved bordet når der skal leveres på det forslag. Det vil være en fornuftig tilgang så vi både sikrer et grundigt og fagligt arbejde, men også så vi sikrer, at det vigtige arbejde kommer i gang hurtigst muligt, siger Kim Mortensen.

– Derfor er det også positivt at udspillet indeholder et loft over sagsbehandlingstid og en fjernvarme taskforce, der skal bidrage til, at de grønne projektforslag på fjernvarmekonverteringer bliver lagt øverst i bunken i den kommunale sagsbehandling. Det haster, og derfor har vi brug for en dedikeret og målrettet indsats fra alle i at sikre, at vi kommer af med den fossile gas, slutter Kim Mortensen.

I 2021 blev der indsendt 98 projektforslag fra fjernvarmeselskaber til fjernvarmepuljen, svarende til konvertering af cirka 55.000 husstande til fjernvarme. Dansk Fjernvarme anslår, at konverteringerne med energiudspillet samlet set kan fremskyndes 9-12 måneder.

Kilde: Dansk Fjernvarme

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Installationer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Installationer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Installationer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.