Södras bæredygtige løsning til byggeri i træ har mange fordele

Byggeri | 08-03-2022 |

Institutioner, skoler eller ældreboliger i svensk træ med indbygget fleksibilitet. Uanset hvilken type byggeri, der næste gang skal skabe ny værdi til byens borgere, så er CLT den bæredygtige løsning.

Södra

Byg nyt og bæredygtigt

Der er fuld fart på grønne og bæredygtige byggerier, og her spiller materialer i træ en vigtig rolle. Specielt det krydslimede CLT fra Södra kan være med til at gøre CO2-gevinsten bedre, og der følger helt automatisk en lang række andre fordele med det både stærke, økonomiske og behagelige byggemateriale.

Duften af træ er standard

Der er ikke noget som duften af træ, og ved at bygge i CLT bliver træ en del af dagligdagen, hvor træets naturlige evne til at regulere temperatur, fugt og lyd skaber et optimalt indeklima og en stille, afslappende atmosfære.
Mere økonomisk og mindre CO2-belastende

Andre fordele ved CLT er, at det både er økonomisk konkurrencedygtigt med konventionelt byggeri og samtidig stærkt og bæredygtigt. Det er også klimavenligt, fordi produktionen på ingen måde er CO2-belastende som for eksempel fremstillingen af betonelementer. Du kan oven i købet skære omkring 80 % af transportomkostningerne væk grundet mindre vægt og bedre muligheder for at pakke lasten.

CLT-elementernes lave vægt betyder hurtigere byggetid

Derudover er vægten på elementerne utrolig lav, og det betyder, at CLT-elementerne nemt kan sættes sammen, hvilket gør byggehastigheden utrolig hurtig. På det rent håndværksmæssige plan er en CLT-byggeplads også mere behagelig at arbejde på – eller være nabo til. Arbejdsstøjen er nemlig væsentligt mindre, fordi det vigtigste værktøj er en boremaskine.

Institutioner, skoler eller ældreboliger med indbygget fleksibilitet

Uanset hvilken type byggeri, der næste gang skal skabe ny værdi til byens borgere, så er CLT den bæredygtige løsning. Det vil også sikre jer stor fleksibilitet, fordi der nemt kan ændres på ruminddeling og funktioner, hvis der bliver behov for det på et senere tidspunkt.

Kilde: Södra

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.