Seriøst klimaprojekt hos Polestar

Teknologi | 09-12-2021 |

En 100% klimaneutral bil inden 2030. Sådan lyder målsætningen i Polestars ambitiøse Polestar 0-projekt, som det progressive svenske elbilsmærke søsatte i april i år – og nu begynder projektet at tage form. Alt imens Polestar har tilknyttet deres tidligere direktør for Research & Development, Hans Pehrson, som leder af projektet, er bilmærket i fuld sving med at etablere et hold af interne og eksterne kræfter, der skal gøre Polestar 0 til virkelighed.

Polestar project 0

Med det ambitiøse bæredygtighedsprojekt Polestar 0 har Polestar sat sig som en målsætning at fjerne emissioner fuldstændig gennem hele forsyningskæden og på tværs af produktion og logistik – et ambitiøst projekt, der bestemt ikke er nogen “walk in a park”. Derfor var det da også tydeligt for Polestar fra projektets spæde start, at holdet, der skal gøre Polestar 0 til virkelighed, skal være lige så ambitiøst som projektet i sig selv.

Polestar har derfor givet taktstokken for projektet til deres tidligere direktør for Research & Development hos Volvo gennem 30 år, Hans Pehrson, der med sin unikke viden og lederskab skal stå i spidsen for arbejdet.

Samtidig er Polestar i fuld sving med at forberede et omfattende “call for action” blandt leverandører, iværksættere, investorer, universiteter, forskere, myndigheder og forbrugere i al almindelighed til at samarbejde om projektet.

Tre etaper frem mod 2030

Polestar har inddelt Polestar 0-projektet i tre etaper frem mod 2030. Forskning udgør det første og nuværende stadie på rejsen, hvor det primære fokus er at undersøge de CO2e-kilder, der pt. er længst fra teknologiske løsninger. Holdet bag Polestar 0 er derfor i gang med at etablere samarbejde med forskellige aktører i bestræbelserne på at finde tekniske CO2e-kilder i hele virksomhedens forsyningskæde. Det gælder alt lige fra råstofudvinding til måden, den færdige bil overdrages til køberen på. Hvert led i forsyningskæden evalueres altså ned til mindste detalje ud fra, om der er let tilgængelige løsninger, eller om der er behov for forskning.

“At opnå klimaneutralitet er et absolut must for vores fremtid inden for alle forbrugerprodukter. Biler er komplekse størrelser, der består af mange tusinde komponenter, der kommer fra et væld af forskellige leverandører og forsyningskæder. At gøre en bil klimaneutral er derfor ikke blot en ekstremt vigtig udfordring, men også en ekstremt vanskelig en af slagsen. At forstå og acceptere udfordringen er det første skridt på rejsen; at nå til målet for rejsen kræver, at vi samarbejder på måder, som aldrig er set før. Polestar 0 er bestemt ikke en solomission. Tværtimod,” siger Hans Pehrson.

Polestar har allerede iværksat indledende samtaler med nuværende og fremtidige leverandører, mens virksomheden fortsat arbejder hårdt på at sammensætte det helt rigtige hold til det ambitiøse projekt.

Kilde: Polestar

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Elektronik | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.