Scandlines helt nye emissionsfri færge

Klima | 08-11-2021 |

Det tyrkiske værft Cemre og Scandlines har skrevet kontrakt på at gå i gang med at byge en emissionsfri fragtfærge, som skal sejle fra Rødby-Puttgarden. I 2024 skal færgen søsættes, og en helt ny emissionsfri generation af færger får sin begyndelse.

Scandlines_2

Scandlines emissionsfri færge

Kapaciteten på fragtskibet ligger på 66 fragtenheder, og det øget den eksisterende kapacitet med 23 procent.

Overfartstiden er på en time, og er derfor emissionsfri. Udover den kan være emissionsfri, så kan den også sejle som en hybridfærge, som vi i dag kender det fra færgerne mellem Tyskland og Danmark. En ekstra bonus er at færgen nemt og hurtigt kan indsættes som en reservefærge, hvis en af de andre fire dobbeltenderfærger, som i dag sejler mellem Rødby-Puttgarden.

På færgen vil der kunne blive transporteret lastbiler på det nederste dæk, men også det øverste dæk. Der skal derfor bygges om på leje 1 i Puttgarden og leje 3 i Rødby.

M/F Kronpris Frederik og M/F Holger Danske kommer til at gå på pension, når den nye færge kommer i vandet.

”Med den øgede kapacitet bliver vi i stand til at efterkomme det stigende behov fra fragtkunder. Alene i 2021 er antallet af fragtenheder steget med 12 procent,” siger Scandlines’ CEO Carsten Nørland.

Scandlines tager et enormt skridt mod den grønne omstilling med den nye emissionsfri færge. Til at starte med så vil færgen blive opladet i Puttgarden, og på sigt skal den også kunne lades i Rødby.

”Der har i Scandlines længe været fokus på hele bæredygtighedsområdet. Hybridsystemet var et kvantespring inden for grøn færgedrift. Scandlines har ikke alene verdens største flåde af hybridfærger, systemet kopieres også over hele verden og har været en gigantisk succes. Nu er vi parate til at tage næste store skridt og indsætte den første emissionsfrie færge. Næste generation er dermed klar til at tage over på Rødby-Puttgarden,” siger bestyrelsesformand for Scandlines Vagn Sørensen.

“NABU hilser det absolut velkommen, at Scandlines tager endnu et stort skridt mod emissionsfri færgedrift. Rederiet reducerer ikke blot CO2-udledningen betydeligt og beviser, at selv større skibe kan sejle helt uden udledning af drivhusgasser og luftforurenende stoffer allerede i dag, men baner med sin pionerrolle også vejen for klimaneutral skibsfart. Vi er glade og taknemmelige for dette modige skridt”, siger Sönke Diesener skibsfartsekspert fra den tyske miljøorganisation NABU.

Kilde: Scandlines

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.