Rene og bæredygtige byer

Byggeri | 06-12-2021 |

World Architecture Festival (WAF) afvikles i år digitalt fra den 30. november til den 3. december med temaet “Resetting the city”. Som hovedsponsor for festivallen ønsker GROHE at støtte arkitekter og designere i arbejdet med at skabe sundere urbane miljøer under og efter pandemien.

Som den store finale i årets World Architecture Festival (WAF) overrækker GROHE den 3. december den årlige Water Research Prize til Techlab for laboratoriets løsning “Aquasorbent Facade”. GROHE har været initiativtager og hovedsponsor for festivalen siden 2008.

Årets vinderløsning fra Techlab er inspireret af Namib-ørkenbillen i form af en facade, der ved hjælp af bikage-lignende moduler absorberer og bruger fugt i luften til at opnå indendørs termisk komfort. Designet med toppe og lavninger på overfladen hjælper modulerne med at tilbageholde vandmolekyler fra luften. Det opsamlede vand bliver opbevaret i lodrette tanke indlejret i facaden på hver etage. Ved at justere modulerne i henhold til den optimale nedbørsvinkel i hver region, er det muligt at opsamle vand fra både fugt- og nedbørsforhold i alle klimaer rundt om i verden.

I sin begrundelse for prisen lægger dommerkommiteen vægt på, at den unikke løsning kan hjælpe med at tackle vandmangel over hele kloden med direkte inspiration fra naturen.

Water Research Prize har været en del af World Architecture Festival siden 2017, hvor WAF X-manifestet første gang blev offentliggjort. Manifestet identificerede de vigtigste udfordringer for arkitekter inden for de næste ti år, herunder vand i de urbane miljøer. Med årets festival, hvor der er fokus på forbedring af livskvaliteten i byområder gennem grønnere og sundere infrastrukturer, er den tætte forbindelse til vand særligt markant. Ved at sponsorere prisen har GROHE støttet forskning inden for unikke arkitektoniske udfordringer omkring vand i de sidste fire år.

På årets festival er der i alt 320 timer sessioner og paneldiskussioner med fokus på de nyeste trends i byplanlægning, hvor indkøb af ren energi, reduktion af forurening og rene vandforsyninger nu er direkte forbundet med bekæmpelse af pandemier.

Kilde: GROHE

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.