Regionale og kommunale bygninger får 150 millioner kroner

Klima | 27-10-2021 |

På mandag åbnes der op for den nye tilskudspulje, og her har regionale og kommunale bygninger fået afsat 150 millioner kroner til digitale løsninger og energiforbedringer.

Mandag den 1. november 2021 bliver der åbnet op for nye ansøgninger hos Energistyrelsen, ved en helt ny tilskudspulje.

”Vi har glædet os meget til at åbne op for ansøgninger til tilskudspuljen til energiforbedringer i regionale og kommunale bygninger. Bygninger står for en stor del af energiforbruget i Danmark, og det gør energirenoveringer til et vigtigt middel i kampen for at realisere klimamålene og muliggøre, at vores energiforbrug på sigt kan dækkes af grøn energi. Det gælder også de kommunale og regionale bygninger – og her giver den nye pulje en hjælpende hånd,” siger Stine Leth Rasmussen, der er vicedirektør i Energistyrelsen.

40% af den danske bygningsmasse sidder på energiforbruget.

Klar til at ansøge

Når tilskudspuljen åbner op, så har ansøgere i alt 5 hverdage til at få sendt deres ansøgning afsted. det er derfor en rigtig god idé at være på forkant med tingene, og starte med at skrive på sin ansøgning før åbningsdagen. Selve ansøgningsprocessen kan være hård at komme igennem,  og det er derfor god givet ud at starte i god tid.

Man skal være skarp, og man skal virkelig sætte sig grundigt ind i hvad der helt præcist bliver ydet tilskud til. Det er nemlig kun nogen specifikke energiforbedringer, som der ydes tilskud til. Man skal samtidig være opmærksom på at man kan få et afslag, hvis man  ikke overholder bekendtgørelserne.

Håbet er dog ikke ude for dem der ikke kan nå at sende en ansøgning afsted i denne omgang. Til næste år, altså i år 2022 vil der endnu en gang blive åbnet op for tilskudspuljen. Det forventes at der vil blive åbnet op i foråret og i efteråret.

Hvad kan der ydes tilskud til?

Renoveringsprojekter, herunder udskiftning af vinduer, efterisolering og lignende.
Konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme.
Digitale løsninger til databaseret energiledelse, herunder løbende dataindsamling og –behandling.
Renoveringsprojekter, konverteringer og digitale løsninger i fredede bygninger.

De 15% af puljen er øremærket til digitalisering.

For at kunne sprede midlerne rundt i landet, har man sat et loft for hver kommune på 5 mio. kr. men de er altså fordelt således: tilskudsloft på 4 mio. kr. for energiforbedringer og 1 mio. kr. til digitalisering.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.