Radikale Venstre foreslår udfasning af olie- og naturgasfyr

Klima | 26-10-2021 |

Partiet foreslår i et nyt politisk udspil, at udfase olie- og naturgasfyr helt og aldeles i 2030. det vil betyde at der allerede fra 2023 ikke længere vil være mulighed for at at lave investeringer i sort boligopvarming. Dansk Fjernvarme tager forslaget imod sig med åbne arme.

Det skal være slut med at opvarme vores boliger med sort, fossil energi. Derfor er der grund til at kippe med den grønne fane, når Radikale Venstre i dag fremlægger forslag med endelig slutdato for olie- og naturgasfyr, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, der repræsenterer alle landets fjernvarmeselskaber.

Aalborg Universitet lancerede tidligere på måneden en analyse af, hvad en stor udbygning af fjernvarmenettet kan gøre  ren klimamæssigt. Analysen viser følgende: 300.000 boliger op varmes med olie- eller naturgasfyr, og de skal over på fjernvarme. derudover er der 200.000 boliger der bruger træpillefyr, elradiatorer og små varmepumper.

– Det er i fjernvarmen, at vi til de lavest mulige samfundsomkostninger hurtigst kan få udfaset den sorte energi i boligerne. Samtidig kan vi balancere elnettet og fungere som lager for et elsystem, der i stigende grad består af svingende energiproduktion fra vindmøller og solenergi. Når Radikale Venstre foreslår, at vi skal udbygge fjernvarmenettet, er det derfor helt i tråd med videnskaben og med fornuft for omtanke for vores lands økonomi, siger Kim Mortensen.

Radikale venstre vil også have indført afgift på biomasse fra 2025, og forbruget af biomasse skal halveres.

– De selskaber, der i dag har investeret i bæredygtig biomasse, har gjort det, fordi et enigt Folketing bad dem om det. Samtidig skal man huske på, at med de kraftige prisstigninger, vi i øjeblikket har på strøm og naturgas, er det netop fleksibilitet i brændselsvalg herunder overskudsvarme fra de biomassefyrede kraftværker, affaldsenergi i både centrale og decentrale områder, der gør, at fjernvarmen landet over har kunnet holde varmeprisen nede. I modsætning til situationen i stort set alle andre lande i Europa. lyder det fra Kim Mortensen, der fortsætter:

– Det er derfor en farlig og dyr vej at gå med øgede afgifter på den vel snart sagt eneste bæredygtige energikilde, der ikke er påvirket af de kraftige prisstigninger. Når Folketinget samtidig har vedtaget skærpede krav til, at den biomasse energisektoren bruger, hvad enten den kommer fra Danmark eller udlandet, så forekommer det uden for proportioner at ville pålægge varmeforbrugerne nye ekstraomkostninger og udhule grundlaget for de investeringer, som selskaberne har foretaget på vegne af forbrugerne.

Kilde: Dansk Fjernvarme

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.