Plastindustrien mangler lærlinge

Byggeri | 27-10-2021 |

Der er stor mangel på Plastmagere, på trods af at de selv kan forme deres fremtid

plastmager

Den danske plastindustri lider af mangel på lærlinge

Plastindustrien har en omsætning på over 25 milliarder kroner om året, så man må sige at det går rigtig godt. Selvom man har set en tendens til stigning af optagelser på Plastmager uddannelserne, så er det stadig ikke nok i forhold til alle de ledige stillinger der venter derude. Det er altså blevet til et helt almindeligt problem hos de danske plastvirksomheder, som står og mangler lærlinge til plastmagere indenfor udvikling plastprodukt og produktionsprocesser, samt generel produktion.

Det er bekymrende

Brancheorganisationen har oplevet store udfordringer ved at rekrutterer de unge, og det er på trods af den ekstra store indsats der ydet ved rekrutteringsarbejdet. Det viser sig at der er en nedgang på tilmelding af uddannelserne på hele 2% i de årlige igangværende uddannelsesaftaler.

– Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en gennemgående faktor på tværs af plastbranchen. Vi skønner at kunne tage 25 til 40 procent flere lærlinge ind om året på landsplan, hvis vi kunne finde dem, fortæller Jo Dietrich, der er uddannelseskonsulent hos Plastindustrien. Hun tilføjer:

– De danske plastmagere har generelt et meget højt fagligt niveau i forhold til andre lande. Derfor er det en konkurrencefordel for hele samfundet, som vi skal vedligeholde og udbygge. Nedgangen i uddannelsesaftaler og manglen på kvalificeret arbejdskraft er derfor bestemt bekymrende.

– Plastbranchen beskæftiger i omegnen af 26.000 personer, og størstedelen af branchens omsætning kommer fra eksport. Vi er blandt industriens største underbrancher, og vi udgør en derfor vigtig del af dansk økonomi, siger kommunikationschef for plastindustrien, Lars Hall Bæk Farsøe-

Må selv gøre noget

Carmo A/S som er en plastvirksomhed, har været rigtig glade for de initiativer industrien har givet. De har har dog alligevel valgt selv at yde en indsats, så der kan komme flere unge mennesker ind i branchen.

– Den danske plastbranche står generelt stærkt, men det er farligt for væksten og innovationen, når der ikke uddannes nok nytænkende unge med friske idéer og gåpåmod. Branchens konkurrenceevne kan risikere at gå tabt, og vi kan miste store indtægter og markedsandele. Derfor er det meget vigtigt, at vi og andre virksomheder i industrien er med til at udbrede kendskabet til de mange fordele og muligheder, der følger med en faglært uddannelse og en karriere som plastmager, siger Claus Ishøy, der er administrerende direktør for Carmo A/S.

“Virksomhedssafari” har været et af de tiltag som har vist sig, at være populært hos skolerne.

– Som nyuddannet plastmager i Danmark vil man meget hurtigt få mulighed for at arbejde med robotter, programmering og 3D-print samt at kunne forme sit job og karriere. På den måde kan de nye plastmagere være med til at sætte sit eget aftryk og til at fortsætte og styrke den danske plastbranches position som en af de førende i verden, fortæller Claus Ishøy.

Den manglende arbejdskraft er begyndt at vække opsigt hos politikerne. partformanden for det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen var blandt nogen af de politikere der besøgte Carmo A/S for at få bedre indblik i problematikken.

Kilde: Carmo A/S

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.