Partnerskabet mellem Codan Danmark og Better Energy bliver fundamentet til grøn styrkeposition

Klima | 29-09-2021 |

Dansk solcelleproduktion forventes at stige betydeligt de kommende år. Derfor indgår energiselskabet Better Energy og forsikringsselskabet Codan Danmark nu et partnerskab om at forsikre flere solcelleparker – heriblandt Nordeuropas største – og samtidig opbygge danske kompetencer indenfor området.

solcelle får beskåret

Solcelleparker bliver store i fremtiden

Med færdiggørelsen af Nordeuropas største solcellepark, er Codan Danmark med som eneste forsikringsselskab. Better Energy, der opfører og drifter solcelleparken nær Holstebro, forventer en drastisk stigning i solkraftens bidrag til at nå klimamålsætningerne og en øget solcelleproduktion i resten af EU.

”Skal vi nå Danmarks 2025-mål og Europas 2030-klimamål, så kan vi skyde genvej via flere solcelleparker. Vi opstiller i dag solcelleparker på kommercielle vilkår og forventer en betydelig efterspørgsel efter statsstøttefri grøn strøm de kommende år. Derfor er det vigtigt at have et forsikringsselskab med, som har indgående erfaring med forsikring og rådgivning af vedvarende energiprojekter.” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Solcelleparken ved Holstebro dækker et areal på 222 hektar, svarende til mere end 300 fodboldbaner, og forventes at producere strøm nok til at forsyne 130.000 danskere med grøn strøm.

”Vi er utrolig stolte over at spille en aktiv rolle i ikke bare Danmarks, men Nordeuropas største solcellepark. Det er en milepæl for vores erhvervsforretning og et godt eksempel på, hvordan forsikring kan være med til at understøtte innovationslysten i samfundet og bidrage til at nå klimamålene,” siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark.

Mulighed for dansk styrkeposition

Partnerskabet mellem Codan Danmark og Better Energy begrænser sig ikke kun til solcelleparken ved Holstebro. Codan Danmark forsikrer flere solcelleparker, der opføres og drives af Better Energy, og oparbejder derfor et indgående kendskab til, hvordan solcelleparker fungerer og hvor der er risici. Det er kompetencer, som også vil kunne bruges i udlandet i takt med at flere solcelleparker bliver anlagt.

”Udover at udglatte den økonomiske risiko er en central del af vores opgave at rådgive om skadesforebyggelse og risikostyring. Derfor er det afgørende, at vi kommer med tidligt i processen, så vi sikrer en stabil og konkurrencedygtig elforsyning,” siger Camilla Amstrup.

Codan Danmark forsikrer i forvejen solcelleparker, som er i drift i Frankrig, Spanien og Tyskland, men med fremskrivningerne for solkraft i Nordeuropa, er der et stort vækstpotentiale i at opbygge danske kompetencer.

”Jo hurtigere vi kan opbygge danske erfaringer og kompetencer desto nemmere kan danske forsikringsselskaber også bruge denne styrkeposition i udlandet,” siger Rasmus Lildholdt Kjær.

Kontakter

Medine Duvarci
Bæredygtigheds- og kommunikationsspecialist
Tel: +45 28 80 81 83
MDU@betterenergy.dk

Kilde: Better Energy

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.