Østersøens perle får en flot pris

Klima | 22-02-2022 |

Rønne Havn får initiativpris af Dansk Industri. De danske havne er fremme i skoene med grøn omstilling

Rønne Havn

Rønne Havn

Rønne Havn

”Det er megaflot, at Rønne Havn, vores dynamiske perle i Østersøen, får Dansk Industris Initiativpris for at turde satse målrettet og engageret på at spille havnen ind i den grønne omstilling”.

Det siger brancheorganisationen Danske Havnes direktør Tine Kirk som kommentar til, at Rønne Havn tirsdag har fået Dansk Industris lokale Initiativpris med bl.a. begrundelsen:

”Rønne Havn A/S har været fantastisk gode til at forudse og udnytte mulighederne for at gøre Bornholm til en vigtig spiller i den grønne klimadagsorden. De har haft et beundringsværdigt mod til at satse og foretage de nødvendige investeringer for at fremtidssikre havnens virke og skabe vækst og udvikling på Bornholm”, som Kenn Kjellberg, formand for DIBornholm, formulerer det.

Nøgleordet i havnens strategi har netop været ”fremtidssikring”, og dét formår Bornholms store havn, mener Danske Havne.

Grønne havnenyheder i kø

I det hele taget har de grønne havne-nyheder stået i kø i årets første to måneder. F.eks. vil Hanstholm Havn næste år blive Europas første CO2-neutrale fiskerihavn via et anlæg på havnen, der skal sikre fiskerflåden klimavenligt metanol. Havnene i Esbjerg og Aabenraa er på banen med hhv. verdens første landstrømsanlæg baseret på brint, og et stort Power-to-X-anlæg. Senest har Vordingborg Havn meddelt, at man sammen med en partner etablerer verdens første anlæg af sin art, der skal producere grønne brændsler til fly. Dermed bliver en dansk havn omdrejningspunkt for statsministerens hensigter fra nytårstalen om at etablere grønne, danske flyruter.

Danske Havne formulerede for to år siden en grøn vision, som havnene arbejder målrettet efter, og som i tiltagende omfang binder de danske havne og den grønne omstilling i Danmark uløseligt sammen.

Hvert år udgiver brancheorganisationen rapporten “Grønne Erhvervshavne” med status på fremskridtene i den grønne omstilling i havnene. Næste rapport udkommer den 25. april på Havnekonferencen i Aalborg.

Kilde: Danske Havne

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.