Øget rentabilitet hos Engcon

Byggeri | 20-10-2021 |

Bygge- og anlægsbranchen har lidt både under omsætningsnedgang og mindre overskud, når man gør tallene for 2020 op. Tiltrotatorproducenten Engcon mistede også noget i omsætning, men går stadig imod strømmen ved at vise et forbedret resultat, hvilket betyder forbedret rentabilitet for koncernen.

Krister Blomgren_engcon beskåret

Krister Blomgren,administrende direktør Engcon

Engcon Group opsummerer pandemiåret 2020 med en marginalt mindsket nettoomsætning på ca. 1,23 mia. SEK (2019: 1,35 mia. SEK). Driftsresultatet landede samtidig på 218 mio. SEK (2019: 194,6 SEK), hvilket giver en forbedret overskudsgrad på godt 3,5 procent.

– Før pandemien ramte, vurderede vi, at 2020 havde potentiale til at blive endnu et rekordår i både omsætning og potentielt overskud, men i forbindelse med, at konjunkturen gik ned, omstillede vi os for at håndtere pandemien og dens virkninger. Ligesom med 2019 ser vi, at vores offensive etableringsstrategi på markeder uden for Norden bidrager til, at omsætningen ikke faldt yderligere, men gav et resultat, der betyder, at vi under pandemien har forbedret vores rentabilitet, siger Krister Blomgren, administrerende direktør i Engcon Group, og fortsætter:

– Samtidig går vi ind i en ny fase, hvor vi skal håndtere både øget efterspørgsel og øgede omkostninger for at håndtere den samme efterspørgsel. Så er det godt, at vi har forberedt os på at kunne imødekomme dette.

Blomgren: “Stolt over vores medarbejdere”

Engcon fortsætter med at arbejde ud fra en offensiv vækststrategi, hvor markeder som Nordamerika, Asien og Australien har bidraget til både indtægter og rentabilitet i 2020. Der er også markeder, hvor gravemaskinemarkedet forventes at stige kraftigt de kommende tre år. En anden medvirkende årsag til, at Engcon kom igennem pandemiåret 2020 på en god måde, er alle medarbejderne.

– Trods et hårdt år, der har stillet høje krav til os alle, har vores medarbejdere klemt på og udvist både loyalitet og handlekraft. Jeg er utrolig stolt over at se, hvor hårdt alle har arbejdet, for at vi fortsat kan bevare vores position og fortsat kan gøre hverdagen bedre for alle maskinførere derude i verden. Det er i kraft af dette arbejde, at vi nu står stærkt nok til at imødekomme en genvækst og øget efterspørgsel på det globale marked, slutter Krister Blomgren.

Sammenligningstal viser, at Engcon fortsat har førertrøjen på hvad angår omsætning, markedsandele og indtjening.

Pressekontakt

Sten Strömgren
Marketing, Taler svensk og engelsk
sten.stromgren@engcon.se
+46 (0) 70 529 96 32

Kilde: Engcon

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.