Nye tal: Nu falder efterspørgslen på håndværkere

Byggeri | 21-10-2021 |

Det er ikke kun bladene på træerne, der falder i denne tid. Efterspørgslen på håndværkere oplever også et dyk i efteråret. Det viser nye tal fra Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsprojekter. Faldet sker i kølvandet på en ellers coronaimmun byggebranche med rekordmange opgaver fra renoveringslyste danskere.

håndværker pressemeddelse

Facaderenovering er en af de opgaver, der fortsat oplever øget interesse fra bygherrerne

Fyldte ordrebøger hos håndværkerne og rekordhøj renoveringsiver blandt boligejerne har kendetegnet byggebranchen den sidste lange tid, men det ser ud til at vende nu. 3byggetilbud.dk, der er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver, oplever nemlig et fald i antallet af indsendte byggeopgaver på 25 procent, når de sammenligner 1. kvartal af 2021 med 3. kvartal.

”Danskerne lægger i højere grad boligprojekterne på hylden, nu hvor samfundet igen er åbnet op, og vi ikke opholder os i hjemmet på samme måde længere,” siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk. Og det er ikke kun hos 3byggetilbud.dk, at den faldende efterspørgsel kommer til syne.

Forskel på efterspørgslen: Mere facade mindre isolering

Ser man på danskernes google-trends var der 36 procent flere søgninger på ”badeværelser” i februar 2021 sammenlignet med september 2021. Det samme gælder for ”isolering”, der fik 39 procent flere søgninger i februar.

Det er dog langt fra alle brancher, der er påvirket af den faldende efterspørgsel. 3byggetilbud.dk har eksempelvis formidlet 31 procent flere facaderenoveringsopgaver og 33 procent flere omfangsdræn i 3. kvartal 2021 sammenlignet med 1. kvartal.

”Tidligere på året var det særligt større entrepriser og energirenoveringerne, boligejerne efterspurgte, men nu er det i langt højere grad forbedring af facaden og sokkel, der efterspørges. Det kan også hænge sammen med, at Energistyrelsens tilskudsordning til energiforbedringer ikke har mødt samme opbakning hos boligejerne denne gang,” siger Nynne Groth Hallander.

Midlerne i Energistyrelsens tilskudspulje blev i de forrige ansøgningsrunder revet væk på under et døgn, mens årets sidste ansøgningsrunde – der åbnede for ansøgning den 28. september – stadig ikke er tømt for midler.

Et tiltrængt pusterum

Selvom et fald på 25 procent i byggelysten kan lyde markant, skal det ses i kontrast til en periode, hvor antallet af håndværkeropgaver eksploderede.

”På trods af faldet forventer vi stadig, at 2021 bliver det største opgave-år nogensinde i 3byggetilbud.dks historie med mere end 70.000 formidlede byggeopgaver i år,” siger Nynne Groth Hallander.

”Nedgangen kan give håndværkerne et velfortjent pusterum til at ansætte mere mandskab, følge op på tidligere tilbud og måske endda holde noget af den ferie, vi ved, mange sprang over grundet travlheden,” afslutter hun.

Grafen illustrerer indsendte opgaver på 3byggetilbud.dk fra januar 2018 til september 2021.

Kontakter

Nynne Groth Hallander
Kommunikationsansvarlig
Kommunikationsansvarlig for 3bygetilbud.dk, der også driver Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk.
Tlf:53391791
npg@3byggetilbud.dk

Kilde: 3byggetilbud.dk

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.