Ny varmeløsning til 400 lejligheder i Carlsbergbyen

Byggeri | 01-02-2022 |

Med Uponors teknologi i de høje bygninger har det tilførte vand på hver etage allerede gulvvarme-temperatur.

Dahlerups Tårn er 80 meter høj

I Carlsbergbyen med udsigt til Søndermarken på Frederiksberg opføres der nye ejerlejligheder i Dahlerups Tårn og karréen Caroline Hus – samt i Vogelius Tårn med de tilhørende karréer Kjeldahl Hus, Forchammer Hus og Djørup Hus. I alt 403 nye boliger, der alle er solgt, med forventet indflytning i 2022.

Utraditionel varmeløsning

”Løsningen er utraditionel ved at bruge det, der kaldes blandet vand. Hvor vandets temperatur allerede er omdannet til gulvvarmetemperatur”, fortæller projektchef Ken Bøgh, Enco VVS & Sprinkler A/S.

”Så i stedet for, at man kører frem med et rør på 40 mm i diameter, skal man have et 110 mm rør
op gennem tårnene, som begge er 80 meter høje. Der er brug for en større volumen, fordi vandet med sin lavere temperatur bærer mindre energi”.

Dynamiske ventiler gør fordelere unikke

Modsat traditionelle systemer, hvor man har en shunt på hver etage og blander vandet dér, er der nu et fordelerrør med dynamiske indsatse på hver gulvvarmekreds.

Teknisk set regulerer de dynamiske ventiler hver enkelt kreds på selve gulvvarme-manifolden og afbalancerer den vandmængde, som den enkelte kreds skal have.

En dynamisk ventil afgiver under alle forhold den vandmængde, der er behov for, og den er indstillet til – uafhængigt af, om der skulle opstå trykvariationer.

I højhuse som Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn vil dette forhindre, at etagerne kan ’stjæle fra hinanden’. En unik ting ved fordelerne, der også er udstyret med Uponors almindelige styring af temperaturen i hvert enkelt rum.

Løsningen er også valgt, fordi indsatsene kan optage et stort differenstryk. Så selv om trykket er tårnhøjt, har det ikke været nødvendigt at installere en trykdifferensregulator i systemet.

Samme princip som et radiatoranlæg

”Denne løsning virker i princippet på samme måde som et radiatoranlæg, hvor vandmængderne uden blande-shunte går direkte ind på etagerne.

En traditionelt udført radiator-installation med gulvvarme, som man ved er driftssikker, pålidelig. Dette er naturligvis et vigtigt parameter for bygningernes fremtidige drift”, siger produktchef Jesper Hansen fra Uponor VVS.

Med Uponors teknologi i de høje bygninger har det tilførte vand på hver etage allerede gulvvarme-temperatur.

Planer for hver lejlighed

Ken Bøgh er tilfreds med samarbejdet om det store projekt: ”Uponor har lavet en varmetabsberegning sammen med den rådgivende ingeniør – og i forbindelse med monteringen af gulvvarmeslangerne får vi en udlægningsplan af hver lejlighed. Her har Uponor har tegnet slangerne ned på planen, så vi kan se princippet for selve udlægningen af dem”.

Alene Carlsbergbyens byggefelt BA2 med Dahlerups Tårn og det nært beliggende Caroline Hus tæt på de berømte elefantporte vil komme til at indeholde 17.000 m² boliger, 7.000 m² kontorer, 2.000 m² detailhandel, caféer og restauranter samt 14.000 m² kælder og parkeringsområde.

Se mere på www.uponor.dk

Fakta

Dahlerups Tårn – Carlsberg Byen – København

  • Areal: 39.800 m²
  • Konkurrence 2016, vinder af offentligt udbud
  • Status: Forventes opført i 2022
  • Bygherre: Carlsberg Byen
  • Arkitekter: Schmidt Hammer Lassen Architects / Holscher Nordberg Arkitekter
  • Entreprenør & Konstruktionsteknik: Züblin
  • Ingeniør: COWI
  • Landskabsarkitekt: Werk

 

Kilde: Uponor

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Installationer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Installationer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Installationer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.