Ny topledelse hos Blue Ocean Robotics

Teknologi | 01-03-2022 |

En solid vækst stiller stadig stigende krav til direktionen hos en af sværvægterne i Europas robotindustri. Derfor forstærker Blue Ocean Robotics nu sin ledelse med to erfarne profiler. Selskabets nye CEO Janus Doré Pagh har en solid baggrund inden for industri og service. Den hidtidige frontfigur i robotfirmaet, Claus Risager, indtager en længe ønsket nyoprettet rolle som Chief Strategy Officer (CSO). Herudover tiltræder som ny CFO: Carsten Gram Andersen.

CEO Janus Doré Pagh og CSO Claus Risager, Blue Ocean Robotics

Her ses ny CEO Janus Doré Pagh (t.v.) sammen med den hidtidige CEO Claus Risager, som nu er CSO i Blue Ocean Robotics.

Verden har for alvor fået øjnene op for servicerobotters berettigelse under pandemien, hvor automatiseret desinfektion, mobil telepresence, effektiv genoptræning og et sundt arbejdsmiljø for alvor er kommet på agendaen. Denne udvikling afspejles også i en stigende efterspørgsel på Blue Ocean Robotics’ tre typer servicerobotter UVD Robots, GoBe Robots og PTR Robots. Nu fordrer væksten en forstærket direktion i robotfirmaet. Claus Risager har taget initiativ til at træde ud af hjørnekontoret og ind træder nu Janus Doré Pagh som ny CEO i Blue Ocean Robotics. Selskabet får også ny CFO: Carsten Gram Andersen. Den nye direktion i Blue Ocean Robotics består således af de to grundlæggere John Erland Østergaard (CTO) og Claus Risager (CSO) samt af den nye CEO Janus Doré Pagh.

Jeg glæder mig over, at vi nu har fundet den helt rigtige kandidat til at lede og videreudvikle en af Europas største producenter af servicerobotter i dén retning, som vi allerede har igangsat med en ambitiøs udviklings- og vækststrategi, siger bestyrelsesformand i Blue Ocean Robotics, Jens Aaløse.

Janus Doré Pagh skal med sin stærke kommercielle baggrund fra lederpositioner i bl.a. Cobham SATCOM, Berendsen Group og Icopal Group sikre, at selskabet styrkes fremad på især den kommercielle del.

Jeg ser meget frem til at gøre mit til, at Blue Ocean Robotics kan fortsætte sin vækst. I en verden med voksende mangel på arbejdskraft og et stigende antal ældre er det tvingende nødvendigt at indtænke nye teknologier og robotter for at klare udfordringerne i bl.a. sundhedssektoren. Servicerobotter er en central del af løsningen, når kvalitet og produktivitet skal løftes samtidig. Ydermere vil  service til patienten og arbejdsmiljøet for sundhedspersonalet nå et højere niveau, påpeger den nye CEO i Blue Ocean Robotics, Janus Doré Pagh.

Ændringen træder i kraft den 1. marts, hvor den hidtidige CEO i selskabet ser frem til at udfylde sin nye rolle som CSO. I den nyoprettede stilling skal han især fokusere på de langsigtede strategiske muligheder. Claus Risager fortsætter i bestyrelsen og direktionen.

Blue Ocean Robotics har fået en størrelse som virksomhed, som jeg ikke har ledet før. Der indgår nye ting i at udvikle et firma frem til en milliardomsætning, og derfor har jeg ønsket at få ansat en ny CEO, som har prøvet en sådan rejse før, så vi kan bygge virksomheden videre på disse erfaringer. Det er rationalet i min beslutning om rolleskift, som bestyrelse og investorer også kan se en god mening i, siger Claus Risager.

Som robot-ildsjæl har Claus Risager spillet en nøglerolle i danske robotindustris udvikling fra slutningen af 80erne. Han var med til at opbygge den danske robotklynge, som siden har fostret en branche med mere end 300 robot- og automationsfirmaer. Siden 2013 har han stået i spidsen for Blue Ocean Robotics, som i dag beskæftiger 225 medarbejdere.

Blue Ocean Robotics nyudnævnte CFO Carsten Gram Andersen tiltræder ligeledes 1. marts som leder af selskabets finans- og IT-afdeling og tilfører mere end 25 års erfaring fra sin baggrund fra ledende stillinger hos bl.a. Glycom, Lundbeck og A.P. Møller – Mærsk.

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.