Nordic Choice Hotels lancerer klimafond

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid.

I forbindelse med lanceringen af fonden gør Nordic Choice Hotels det muligt for sine gæster at bidrage gennem initiativet Green Stay, hvor de kan vælge at springe værelsesrengøringen over under deres hotelophold.

At sige nej tak til værelsesrengøring har en dobbelt positiv effekt. Dels ved at gæsten bidrager med penge til klimafonden og dels fordi at rengøringen i sig selv udgør en klimapåvirkning. I gennemsnit generer hvert rengjort værelser på et af Nordic Choice Hotels hoteller et forbrug på 23 liter vand, 1 kwh og 6 ml. kemikalier. Dertil kommer klimapåvirkningen fra rensning af linned og håndklæder. Ved et “Green Stay”, altså ved at sige nej tak til rengøring, bidrager gæsterne dermed på to måder til en mere bæredygtig verden.

– Vores gæster vil rejse og mødes – også i fremtiden. Det er derfor vores mål at sørge for, at det kan gøres så klimavenligt som muligt. Vi vil være en drivkraft bag transformationen mod en mere klimaneutral turismebranche. Dels ved at gøre vores egen virksomhed til en grønnere virksomhed, men også ved at investere i grønne løsninger for turismebranchen. Nu hvor vi lancerer vores klimafond, kan vi fortsætte med at drive bæredygtighed indenfor hotelbranchen fremover, siger Harald Bjugstad-Holm, sustainability director at Nordic Choice Hotels.

Green Stay lanceres på kædens hoteller inden for varemærkerne Clarion Hotel, Quality Hotel og Clarion Collection Hotel i april. På Quality og Clarion Collection skal gæsterne fremover give besked, hvis de gerne vil have værelsesrengøring, og på Clarion skal gæsten frabede sig rengøring for at få et Green Stay. Ønsker man ikke værelsesrengøring, donerer Nordic Choice Hotels et beløb til fonden, som dels kommer til at gå til kommende klimaprojekter inden for Nordic Choice Hotels og dels investeres i virksomheder, som udvikler bæredygtige løsninger til turismebranchen.

– Vi vil hjælpe vores gæster med at træffe kloge og bevidste valg, når det kommer til miljø og bæredygtighed. Vi vil vise vejen, være en rebel og en udfordrer i branchen og ikke vente på, at EU kommer med nye klimatiltag. Vi vil i stedet drive udviklingen af dem. Lanceringen af en klimafond og fortsat fokus på bæredygtighed er det helt rigtige for os, siger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer for Nordic Choice Hotels.

En tydelig trend og standard i branchen efter pandemien er, at gæsten selv kan vælge, hvor ofte vedkommende vil have sit værelse rengjort. Hos Nordic Choice Hotels vil man tilpasse sig gæstens behov og derigennem gøre noget godt og bidrage til rejsen mod en mere klimavenlig virksomhed.

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

Klima

Klima | 21-03-2022 |

Hvis politikerne virkelig mener, at CO2-fangst er en del af vejen til klimaneutralitet i 2050, skal kommunerne også have lov til at drive fangst som […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.