Mobil frontløber viser flåden frem på robotmessen R-22

Teknologi | 21-03-2022 |

Uanset om arbejdspladsen er en fremstillingsvirksomhed, et hospital eller grossistfirma, så fylder logistik en stor del i hverdagen. De globale udfordringer med forsyningskæder og logistik har øget behovet for agile, automatiserede logistikløsninger, som hurtigt kan tilpasses de omskiftelige produktionskrav Derfor er der en voksende interesse for at frigøre ressourcer ved at delegere transportopgaver til mobile robotter. Den danske producent af autonome mobile robotter, Mobile Industrial Robots (MiR) udstiller sine fleksible løsninger på robotmessen R-22 i Odense 23.-25. marts på stand A-2247.

mobilrobot

Når en mobil robot er udstyret med en trækkrog, åbner det mange nye automationsmuligheder i både logistiksektoren, industrien og sundhedssektoren. Her ses MiR250 Hook fra Mobile Industrial Robots, som automatisk kobler vogne til og sætter dem af uden menneskelig involvering.

For mange mindre og mellemstore virksomheder er gennemløbstid og bedre ressourceanvendelse i fokus. Derfor bruges mobile robotter i stigende grad til at fjerne spildtid og flaskehalse.

På robotmessen R-22 i Odense viser robotvirksomheden MiR både deres nyeste MiR1350 og den agile MiR250 frem. På MiRs messestand vil de besøgende blandt andet kunne møde Ulrik Jørgensen, Area Sales Manager Scandinavia, som ser frem til at få en dialog med messens besøgende om deres logistikudfordringer og – behov.

En af de mindre danske virksomheder, som allerede har automatiseret sin interne logistik med MiR-robotter er TN Værktøjsslibning ApS, som fremstiller skærende værktøjer. Fremstillingen indbefatter mange operationer, som hvert værktøj skal gennemløbe, før det afslutningsvis sendes til kunden. Før de mobile robotter betød den faseopdelte produktions- og logistikproces, at medarbejderne manuelt flyttede værktøjet rundt i virksomheden i takt med fremstillingsprocessen. Imens stod pågældende CNC-maskiner og afventede materialer. Det var uhensigtsmæssigt med den spild- og nedetid.TN Værktøjsslibning har nu styrket flowet og øget dækningsgraden på maskinparken gennem reduceret gennemløbstid med hjælp fra en MiR250-robot, monteret med tilbehør fra ROEQ. Nu kommer ordrerne til TN Værktøjsslibning ca. en halv dag hurtigere igennem produktionsprocesserne.

Flere brancher opdager mobile robotter

Lige siden MiR lancerede sin første robot i 2015 har produkterne haft stor appel især til bilindustrien og elektronikindustrien samt store multinationale kunder. Her fylder kunderne fortsat meget. Men MiR mærker samtidig et voksende marked for optimering og automatisering af intern transport inden for både logistiksektoren og i branchen for forbrugsvarer. Det skyldes ikke mindst producentens nye robotmodeller.

Vi lancerede i 2021 vores nye generation af endnu stærkere AMR’er MiR600 og MiR1350, og de har helt klart udvidet vores marked, fordi de blandt andet kan køre i flere miljøer og transportere tungere emner. Det samme kan siges om den nye MiR250 Hook som især er et produkt, som logistiksektoren har ventet på til effektiv transport af deres mange transportvogne, fortæller Ulrik Jørgensen. Han fremhæver desuden effektiv flådestyring af mobile robotter som en stærk trend i takt med, at indkøbere af teknologi har fået øget fokus på et smidigt samspil mellem forskellige selvkørende teknologier. MiR har udviklet flådestyringssoftwaren MiRFleet, der sikrer at de mobile robotter udnytter deres potentiale fuldt ud.

Vores kunder er optagede af, at de effektivt kan bruge mange mobile robotter samtidig. De stiller høje krav til brugervenlighed, navigation, skalerbarhed og sikkerhed. Vi oplever, at kunderne værdsætter den store erfaring, vi og vores partnere har med at integrere komplette driftssikre løsninger, der er integrerede med kundernes egne it-systemer, siger Ulrik Jørgensen. MiR.

Robotter i 60 lande

Mobile Industrial Robots A/S (MiR) udvikler og markedsfører kollaborative og sikre autonome mobile robotter (AMR’er), der hurtigt, nemt og omkostningseffektivt styrer intern logistik, hvilket frigør medarbejdere til aktiviteter af højere værdi.

Hundredvis af små og mellemstore virksomheder, store multinationale producenter og logistikcentre samt flere hospitaler rundt om i verden har installeret MiRs innovative robotter.

Som global markedsleder har MiR et globalt distributionsnetværk i mere end 60 lande med regionale kontorer i New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo og Shanghai. MiR er grundlagt af erfarne fagfolk inden for robotindustrien og har hovedkontor i Odense. I 2018 blev MiR opkøbt af Teradyne, den førende leverandør af automatiseret testudstyr.

Kilde: Mobile Industrial Robots

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.