Miljøvenlig transport fra Dachser

Klima | 26-08-2021 |

Dachser Denmark lancerer et projekt med miljøvenlige varetransporter til centrum af København inden udgangen af 2021. Med en fuldt batteridrevet FUSO eCanter-lastbil vil logistikleverandøren nedbringe sin CO2-udledning i hjertet af København. Formålet er at bidrage til Københavns Kommunes mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden.

Billede af Alexandra_Koch fra Pixabay

Den ambitiøse plan om at gøre leveringerne fra filialen i Hvidovre til centrum af København CO2-neutrale har længe været i støbeskeen for logistikleverandørens danske selskab. Projektet er en del af Dachsers koncept Emission-Free Delivery, som har til formål at støtte op om og videreudvikle miljøvenlig transport i flere europæiske storbyer. Med leveringen af en ny FUSO eCanter før udgangen af året – en lastbil, som er udviklet specifikt til at tage højde for de mange cyklister i København – tager man nu det første skridt i Danmark.

”Med vores nye FUSO eCanter kan vi levere bæredygtigt til vores modtagere i København,” fortæller Peter Hut, General Manager for Dachser Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre. ”På den måde mindsker vi støjgener og CO2-udledning – et vigtigt skridt i retning af et miljøvenligt København, når det kommer til godstransport og klimaplanen 2025.”

Klimabeskyttelse på dagsordenen

Københavns Kommunes klimaplan 2025 fastslår blandt andet, at i 2025 skal 30-40 procent af alle tunge køretøjer, der færdes inden for kommunens grænser bruge såkaldte ”nye drivmidler”. Det indebærer et skifte fra benzin og diesel til grønnere drivmidler som el, brint og biobrændstoffer, som man forventer vil nedbringe CO2-udledningen i hovedstaden fra netop denne del af transportsektoren med omkring 10.000 ton. Dachser vil gerne bidrage til at nå dette mål, og forventningerne til projektet med miljøvenlige leveringer i hovedstaden er høje.

”Klimabeskyttelse fylder mere og mere på både vores og vores kunders dagsorden, og det er vigtigt for os at imødekomme kundernes krav til miljøvenlige transporter. Men vi arbejder ikke med færdige pakkeløsninger: I projektet får vi støtte fra vores hovedkontor, så vi kan finde frem til en løsning, der er tilpasset vores lokale behov. Næste skridt på vores rejse mod miljøvenlig transport bliver at udvide til to FUSO eCanter-lastbiler i første kvartal af 2022,” afrunder General Manager Peter Hut.

DACHSER Emission-Free Delivery er et innovativt koncept for bylogistik, som er baseret på en modulær værktøjskasse til levering i centrum af større byer. I 2021 meldte logistikleverandøren ud, at konceptet inden for miljøvenlig transport i storbyerne snart vil blive lanceret i 11 europæiske storbyer i tillæg til blandt andre Stuttgart og Oslo, hvor DACHSER Emission-Free Delivery-konceptet allerede er implementeret. Læs mere om innovative miljøvenlige leveringer i Oslo her.

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 25-08-2021 |

Der er grund til at holde øje med udfaldet af valget i Tyskland 26. september. Det kan forvandle Europas sparenation til et vækstlokomotiv, der leverer

Klima

Transport | 18-08-2021 |

Danmarks CO2-udledning fra personbiler har været nogenlunde konstant gennem det seneste årti. Dette til trods for en stadigt voksende bilpark, hvor elbiler fortsat ikke fylder

Lager & Logistik

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er steget med 35 procent på et år. På EUC Lillebælt skyldes udviklingen først og fremmest, at håndværkere, mekanikere og ansatte

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.