Miljøkonsekvensrapporten for Lolland-Falster gasrørledningsprojekt

Klima | 24-01-2022 |

Miljøkonsekvensrapporten for Lolland-Falster gasrørledningsprojekt er nu tilgængelig for offentligheden, og der kan indgives kommentarer indtil den 21. marts 2022. Der afholdes et virtuelt møde om miljøkonsekvensrapporten og projektet den 10. februar 2022 kl. 19.00.

Det er nu muligt for offentligheden, og herunder myndigheder og organisationer, at indgive kommentarer eller stille spørgsmål til miljøkonsekvensrapporten for Lolland-Falster gasrørledningsprojektet. Projektet omhandler etablering af en gasrørledning fra Everdrup på Sjælland til Nakskov på Lolland, jf. nedenstående kort.

Ansøgninger fra Energinet og Evida

Energistyrelsen modtog den 19. november 2021 ansøgninger fra bygherrerne om tilladelse til etablering af en gasrørledning (Lolland-Falster) på havet. Energinet har ansøgt om tilladelse til etablering af gasrørledningen over farvandskrydsningen ’Storstrømmen’, mens Evida har ansøgt om tilladelse til etablering af gasrørledningen over farvandskrydsningen ’Guldborg Sund’. Energistyrelsen er VVM-myndighed for havdelen, mens Miljøstyrelsen er VVM-myndighed for landdelen.

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapporten med tilhørende bilag er fremlagt for offentligheden fra den 24. januar 2022 til den 21. marts 2022, og sendt til de myndigheder og organisationer.

Dokumenterne er tilgængelige på Høringsportalen og Energistyrelsens hjemmeside og dokumenterne og udkast til tilladelse fra Miljøstyrelsen samt Vordingborg og Guldborgsund kommuner kan findes på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Frist

Bemærkninger til vurderingen af miljøpåvirkningerne (både hav og land) for Lolland-Falster projektet kan indsendes til Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C, eller på e-mail: Gasledning_Lolland-Falster@mst.dk senest den 21. marts 2022.

Offentlige møde den 10. februar

Der afholdes et virtuelt borgermøde torsdag den 10. februar 2022, hvor Energistyrelsen. Miljøstyrelsen, Bolig- og Planstyrelsen og bygherrer vil være til stede.

Mødet starter kl. 19 og slutter ca. kl. 20.30. Tilmelding kan ske på mail til

GGLF-Borgermoeder@energinet.dk. Efter tilmelding sendes en mail med et link til mødet.

Spørgsmål vedrørende projektet kan også rettes til Energinet på tlf. nr. 7023 6551 fra den 24. februar og frem til den sidste dag i høringsperioden. Telefonen er åben fra 10 til 14 på alle hverdage.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.