Lindabs smarte kanalsystem sikrer god ventilation

Byggeri | 23-03-2022 |

I et højhus som Lighthouse i Aarhus er pladsen til alle funktioner udfordret, da man ønsker så mange kvadratmeter som mulig til selve beboelsen – her er kanalsystemet InDomo fra Lindab optimalt for at opnå et godt indeklima, der hvor standardventilation ikke kan lade sig gøre.

Lindab leverer ventilationsløsninger til højhuset Ligthouse i Aarhus – blandt andet boligerne i det 142 meter høje hus på Aarhus Ø, hvor pladsen er optimeret, så de forskellige funktioner skal give kvalitetsløsninger på alle områder.

Lindabs InDomo er et kompakt kanalsystem, som kan monteres i gulv, væg eller loft. Det gør det særdeles velegnet til etagebyggerier, lige såvel som det også kan anvendes i etplansboliger og villaer.

Forud for salg og levering af systemet er gået en række beregninger primært på lydforhold og krav til disse, da store centrale anlæg skal indblæse luft til de mange mindre anlæg i boligerne, forklarer Kim Sletting Andersen, salgsingeniør hos Lindab:

”I Byggeriet Lighthouse er boligerne projekteret med decentrale boligaggregater. Via Lindab Indomo bringes luften rundt til boligerne og ud til riste og ventilation, som sidder rundt omkring på bygningen. Disse små anlæg skal have luft nok, som blandt andet kommer fra de centrale udeluftsanlæg. Derfor skal der foretages lydberegninger for disse centrale anlæg i forhold til støjkravene i boligerne. Der er et anlæg placeret i kælderen og på 21. etage, som tilfører frisk luft til decentrale boligaggregater.”

Sammen om effektiv logistikløsning

Når installationerne foregår i et højhus af Lighthouses dimensioner er der mange logistiske udfordringer på grund af den reducerede plads og tilgang til bygningen i området, som Kim Sletting Andersen også nævner, som en af de store opgaver på projektet.

Sammen med Aarsleff og Wicotec Kirkebjerg udarbejdede Lindab en logistikløsning, så det kan fungere med leveringerne på byggepladsen.

”Vi pakker ganske enkelt alle dele til hver enkelt lejlighed pallevis, således at det kan køres op og ind i hver lejlighed, efterhånden som installationen skal foregå. Det sparer både plads til håndteringen og selve logistikken frem og tilbage til byggepladsen. InDomo består af en række dele med bokse og tynde fleksible plastslanger, som skal placeres i gulve eller vægge, hvor der er plads. InDomo er ikke nødvendigvis en bedre løsning end andre former for standardventilation, men et system, som kan anvendes der, hvor det ikke er muligt at etablere standardløsninger, som kræver mere plads til kanaler m.m.,” fortæller han.

Kilde: Lindab

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Installationer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Installationer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Installationer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.