Let opgradering til et intelligent ventilationssystem med Lindabs nye Ultra BT rumstyringssystem

Byggeri | 16-11-2021 |

Lindabs nye rumstyringssystem – Ultra BT introducerer en ny måde at styre og optimere ventilationssystemet på rumniveau. Det kan installeres i eksisterende ventilationssystemer og med fuldt integreret Bluetooth-teknologi styres betjeningen trådløst fra Lindabs OneLink-app.

Lindab_ultra

Lindab Ultra BT system

– Idet enheden kan monteres i eksisterende ventilationssystemer, kan et ventilationsanlæg opgraderes i etaper, hvilket gør det mere omkostningseffektivt for vores kunder, siger Niels Mulvad, produktchef hos Lindab.

Ventilationssystemer udgør 30% af en bygnings energiforbrug og ventilation påvirker direkte menneskers velbefindende. Med dette i tankerne søger vi altid efter måder at gøre vore produkter mere energieffektive med ambitionen om at være mere omkostningseffektive samt miljøvenlige og samtidig forbedre indeklimaet. En af Lindabs seneste innovationer er en opgradering af vores højteknologiske produkt UltraLink med Bluetooth-teknologi og trådløse sensorer, hvilket skaber Ultra BT-rumkontrolsystemet. De sensorer, som styrer CO2-niveauet, luftstrømmen, fugtigheden og temperaturen samt registrerer tilstedeværelse opretter trådløs forbindelse til UltraBT-systemet og administreres via OneLink-appen. Det er et vigtigt skridt for at blive endnu mere energieffektive, og da sensorerne er trådløse, gør det installationer meget hurtigere og mere effektive. Normalt er det tidskrævende, forstyrrende og dyrt at installere et ventilationssystem, men med Ultra BT bliver det nemmere, hvilket sparer både tid og penge, siger Niels Mulvad.

Installér i etaper rum for rum

Ultra BT bruger bluetooth-teknologi og trådløse sensorer til at scanne og tilpasse sig de aktuelle forhold i hvert rum for at skabe den nødvendige optimale luftstrøm – og er kun aktiv, når indeklimaet kræver det. For eksempel, hvis det registreres, at der ikke er nogen, der benytter et mødelokale, lukker spjældet i Ultra BT enheden, indtil der igen kommer folk, så regulerer den selv igen. Dette reducerer energiforbruget og omkostningerne i det lange løb. Da Ultra BT er så let at installere og fungerer på rumniveau, kan den opgradere et eksisterende CAV-ventilationssystem til et DCV-system rum for rum.

– Det er en god måde at spare på investeringen, da man ikke skal betale for en komplet renovering af ventilationsanlægget på én gang. I stedet kan man starte med at opgradere ventilationen i et par rum, måske dem der bruger mest energi, og så måle resultaterne, inden der fortsættes videre til næste rum og fordeler omkostningerne over en længere periode. Dette giver dig tid til at se, hvor godt opgraderingen har fungeret med hensyn til besparelser og forbedring af den generelle komfort og arbejdspræstation, siger Niels Mulvad.

Ultra BT kan naturligvis også oprette forbindelse til det overordnede bygningsstyringssystem for at få et komplet overblik over bygningen. Klik på linket for at læse mere om Ultra BT.

Kontakt:

Niels Mulvad, produktchef, tlf. 73 23 21 03, niels.mulvad@lindab.com
Nikolai Fink, marketingchef, tlf. 22 38 30 80, nikolai.fink@lindab.com

Om Lindab

Lindab er en førende ventilationsvirksomhed i Europa. Lindab udvikler, producerer, markedsfører og distribuerer produkter og systemer til energieffektiv ventilation og et sundt indeklima. Produkterne er kendetegnet ved høj kvalitet, nem installation og bæredygtigt.

Koncernen havde en omsætning på SEK 9.166 millioner i 2020 og er etableret i 24 lande med cirka 5.000 ansatte. Norden stod for 48 procent af salget i 2020, Vesteuropa for 32 procent, Central- og Østeuropa for 18 procent og Øvrige markeder 2 procent.

Aktien er noteret på Nasdaq Stockholm List, Mid Cap, under tickersymbolet LIAB

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.