Kunstig intelligens styrer hybridmøderne

Teknologi | 11-11-2021 |

Corona har vækket de gamle webkameraer til live, og har samtidig sat kraftigt skub i den teknologiske udvikling på området. Behovet for inkluderende hybridmøder er større end aldrig før – og behovet vokser fortsat.

Kandao Meeting

Kandao Meeting

Alle har efterhånden stiftet bekendtskab med begrebet ”online-møder”, hvor alle deltagere sidder bag sin egen computerskærm, med et webkamera af tvivlsom kvalitet rettet mod sig, men hvad gør man når der er brug for at blande fysiske møder med online-møder?

Kinesiske Kandao har flere enkle løsninger, som gør op med problematikken i at nogle deltagere sidder i et fysisk mødelokale, mens andre deltagere sidder derhjemme bag skærmen, eller måske endda er samlet i et andet fysisk mødelokale. Tidligere har dette krævet avanceret installation af både software og A/V-udstyr, men sådan er det ikke længere.
Kandaos tre konferencekameraer, ”Kandao Meeting”, ”Kandao Meeting S” og ”Kandao Meeting Pro”, løfter alle opgaven uden besvær – og indbygget, moderne teknologi gør brugen legende let.

Avanceret kunstig intelligens styrer mødet

Konferencekameraerne benytter kunstig intelligens til at indramme billedet, beskære billedet og panorere rundt i lokalet. Mødedeltagerne behøver ikke længere sidde foran hver deres computer og webkamera, med øjnene klistret til skærmen, men kan i stedet deltage ”normalt” i mødet og kigge de andre deltagere i øjnene imens de taler. Indtil nu har det ikke altid været helt tydeligt på billedet, hvem der egentlig taler lige nu, men det sørger Kandaos framing-algoritme automatisk for, ved at fokusere på netop dén mødedeltager som taler.
På lydsiden sørger den kunstige intelligens ligeledes for at frasortere unødige lyde, som f.eks. lyden af en person der knaser med en pose chips i baggrunden, så der i stedet fokuseres på ordene fra den person som taler i øjeblikket.

360 graders videomøder

Kandao Meeting og flagskibet Kandao Meeting Pro, optager begge videomøder i en 360 graders radius således, at alle mødedeltagerne i lokalet bliver inkluderet i billedet, uden at man fysisk skal flytte sig rundt for at være synlig til mødet. Denne smarte funktion gør umiskendeligt barrieren mellem fysiske møder og online-møder væsentligt mindre.
Traditionelt set er webkameraet i et mødelokale ofte placeret på væggen eller for enden af et mødebord, hvilket umuliggør at få flere personer med på skærmen, end dem der sidder lige overfor kameraet. Dette løser Kandao med de smarte bordmodeller, som placeres midt på bordet og således inkluderer alle omkring bordet lige godt.

Se mulighederne for nye mødeformer med Kandao Meeting i denne video:

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Elektronik | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.