Kunstig intelligens og droner fra Falck ved statsbesøg

Teknologi | 10-11-2021 |

Ved et statsbesøg i Berlin deltog Falck, da de er de mest førende leverandører indenfor sundhedsydelser og samtidig har verdens mest avancerede ambulancetjenester. Brugen af kunstig intelligens og droner har Falck er klar vision om at inkludere sundhedssektoren.

Drone Falck

Falcks drone med et vingefang på 2,4 meter

Agendaen for statsbesøget bare tydeligt præg af det som vi alle sammen snakker om, nemlig bæredygtighed, og her var det med særligt fokus på bæredygtighed i sundhedssektoren. Netop bæredygtighed i sundhedssektoren er et punkt der fylder utrolig meget i Tyskland, og det er netop her at Falck kan hjælpe med de erfaringer de har gjort sig.

Innovativt mindset har præget Falck siden 1925, hvor de for første gang satte ambulancebårne sundhedsløsninger i værk, og forsætte også til søs.

”Det ligger dybt i Falcks DNA at nytænke og tage nye teknologier i brug for at udvikle vores præhospitale- og ambulanceydelser. Det er blandt andet grunden til, at ambulancer i dag ikke primært handler om transport, men er en fremskudt behandlingsenhed, hvorfra læger og paramedicinere foretager første behandling af kritisk syge og tilskadekomne patienter. Jo bedre vi bliver til at diagnosticere og behandle i ambulancen desto bedre bliver prognosen for patienten, og derfor er det så afgørende, at vi fortsætter med at udvikle på det eksisterende,” siger Jakob Riis adm. direktør i Falck.

Implementeringen af kunstig intelligens vægtes højt hos Falck, og der arbejdes på at det skal blive en del af dagligdagen i ambulancerne. Den kunstig intelligens skal være med til at kunne lave en hurtigere diagnostikeren af patienten, ud fra de symptomer der end måtte være. På den måde vil den korrekte behandling kunne igangsættes langt hurtigere end hvad hidtil har været muligt.

Ydre områderne vil nyde godt af droneteknologien

Falck ser også store muligheder ved transport og mobilitetsområdet. Der kan reddes liv brugen af droner i sundhedsvæsenet, og det kan skabe stor tryghed blandt borgerne i yderområderne. Ærø er allerede i gang med at have test af droner.

”I takt med droneteknologiernes modenhed ser vi et stort potentiale for at optimere det præhospitale område og vores ambulancetjeneste. Dronerne kan være et fantastisk supplement til fx borgere, der bor langt væk fra et hospital og dermed kommer tættere på specialiseret hjælp, ligesom blodprøver og livsvigtig medicin hurtigere kommer frem. På længere sigt vil de bemandede droner kunne transportere en paramediciner hurtigt til et skadested og dermed nå ud til patienterne hurtigere. Det er vores ambition at gøre bemandede droner til en integreret del af vores ambulancetjeneste lige så snart, det bliver muligt,” siger Jakob Riis.

Man har en klar målsætning om, at i 2025 skal de første borgere have haft en behandling af en paramediciner der flyver i droner.

Ved statsbesøget i Berlin, vil der være mulighed for at Falcks drone, som har den nyeste droneteknologi og med et vingefang på 2,4 meter.

Kilde: Falck

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.