Krav til bæredygtigt vandforbrug

Byggeri | 21-10-2021 |

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende. Det oplever man også i Københavns Kommune, hvor den tiltagende befolkningstilvækst øger behovet for et bæredygtigt vandforbrug.

Shower beskåret

Øget befolkningstilvækst i København sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Det viser en opgørelse, der sammenligner vandforbruget mellem de tre største kommuner i hvert af de nordiske lande. I København, Aarhus og Odense bruger man i gennemsnit 44.349 liter vand pr. person om året, mens forbruget for alle de nordiske storbyer til sammenligning er på 64.921 liter pr. person om året.

Den mere bæredygtige tilgang til vores vandforbrug kan man også mærke i Københavns Kommune. Igennem de sidste 21 år har HOFOR undersøgt det københavnske husholdningsforbrug af liter vand pr. døgn. Hvor husholdningsforbruget i 2000 var på 128 liter pr. døgn pr. person, var det i 2020 faldet til 107 liter pr. døgn pr. person.

Det faldende forbrug hænger sammen med en ny undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Ipsos på vegne af GROHE, der viser, at 49 pct. af danskerne selv mener, at de forbruger vand på bæredygtig vis. En tendens man også mærker hos HOFOR:

”I Danmark får vi vores drikkevand fra grundvandet. Grundvandet er dog en begrænset ressource, og derfor har vi gennem de sidste 25 år arbejdet for at hjælpe danskerne med at ændre adfærd og spare på vandet. Det er formentlig en af grundene til, at vi placerer os som det land i Norden, der har det mest bæredygtige vandforbrug. Selvom vi er 20 år foran vores nordiske naboer, skal vi dog fortsat sænke vores daglige forbrug fra de nuværende niveauer,” siger Mette Hansen, der er vandsparerådgiver hos HOFOR.

Undgå unødvendigt vandspild

De seneste år har Danmark oplevet en befolkningstilvækst i landets største kommuner, og ifølge Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning vil befolkningstallet i Københavns Kommune stige med omkring 12 pct. frem mod 2030. Den fortsatte befolkningstilvækst betyder, at selvom husholdningsforbruget er faldende, så er det samlede vandforbrug stigende, og det er derfor ifølge Mette Hansen fortsat vigtigt at spare på vandet.

Spørger man GROHE, der er verdens største leverandør af sanitetsprodukter, er der dog mange nemme måder at spare på vandet. Et godt sted at starte er den enkelte husstands vandspild. F.eks. kan en dryppende hane udmønte sig i et vandspild på mellem 20 og 275 liter om dagen, og ifølge undersøgelsen om danskernes vandforbrug, har 9 pct. af danske husstande sanitetsprodukter, der er beskadigede. Samtidig viser undersøgelsen, at de danske husholdningers årlige vandspild løb op i næsten 445 millioner kroner på grund af defekte sanitetsprodukter.

”I Danmark er vi privilegerede af en nærmest ubegrænset adgang til rent drikkevand. Det er en luksus, som ikke alle lande har, og derfor er det vigtigt, at vi værner om de naturlige ressourcer. Derfor fortsætter vi med at oplyse danskerne om, hvordan de kan spare på vandet. At undgå unødvendigt vandspild er en nem måde at reducere sit vandspild betydeligt. Den første foranstaltning bør være at få et overblik over dryppende vandhaner og toiletter i hjemmet, og takket være vandbesparende teknologier, er det i dag muligt at sætte begrænsninger på både vand- og energiforbruget,” Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark.

Test om dit vandforbrug er bæredygtigt, eller om du er en vandtyv på Vandbarometer.dk.

Pressekontakt

Christina Holmberg
PR & Communication, Nordics
christina.holmberg@grohe.com
+46 721 812 091

Kilde: Grohe

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.