Kontrollerede naturgaskonverteringer

Klima | 30-03-2022 |

De høje energipriser gør det svært for mange husstande at få hverdagen til at hænge sammen. Derfor er varmechecken en håndsrækning til de påvirkede husstande, mens den grønne fjernvarme bliver rullet ud i Danmark, siger brancheorganisation.

Da et flertal i februar præsenterede aftalen om varmehjælp til de mest berørte boligejere af de høje naturgaspriser, var det vanskeligt at forestille sig, at energipriserne ville fortsætte deres himmelflugt på baggrund af de russiske krigshandlinger mod Ukraine.

Derfor er det prisværdigt, at man nu politisk anerkender den fortsatte svære økonomiske situation mange danskere står i ved at hæve varmechecken og indkomstgrænsen, så flere husstande kan få varmehjælp, mener Dansk Fjernvarme.

– Det er positivt at se det ansvar, der bliver taget ved at holde hånden under de hårdest ramte husstande på grund af de fortsat høje priser på gas og el. Vi håber, at håndsrækningen til de berørte kan ske hurtigst muligt, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

– Det er vigtigt at holde øjnene på bolden, nemlig at blive fri fra russisk naturgas og komme videre med den grønne omstilling. Her er fjernvarme nøglen til at undslippe de høje priser på el og russisk gas. Derfor venter der nu et politisk arbejde i at sikre de bedste forudsætninger for at bringe naturgasforbrugerne over på den grønne og billige fjernvarme, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

I aftalen fra februar blev der afsat 250 mio. kroner til at udfase den fossile gas og udbrede den grønne fjernvarme. Beløbet skal blandt andet være med til at sikre, at naturgaskunder hurtigere bliver tilbudt konvertering til fjernvarme.

Fjernvarmen er et værn mod stigende priser

I lyset af de stigende priser på el og naturgas har fjernvarmen på grund af robustheden af opvarmningsmulighederne i fjernvarmenettet vist sig som et effektivt værn mod skyhøje varmepriser. Ud af i alt 1,8 mio. fjernvarmeforbrugere gik 1,6 mio. fri af prisstigninger og flere oplevede lavere priser på den afsluttede vinterperiode.

– I 1990’erne da vi skulle udfase oliefyrene, konverterede vi flere end 60.000 boliger årligt over på fjernvarmen. Det kan vi gøre igen og måske endda endnu flere, siger Kim Mortensen, der fortsætter:

– Fjernvarmen er i fuld gang med at konvertere naturgasfyr til fjernvarme i Danmark med 98 indsendte projektforslag i 2021 med et potentiale på 55.000 naturgaskonverteringer. Hvis vi skal have accelereret konverteringerne i lyset af de høje priser og udfasningen af den russiske naturgas, skal der især kigges på varmeplanlægning ude i kommunerne og hurtigere sagsbehandlingstid med blandt andet en automatisk ”ja tak” ordning, siger Kim Mortensen.

Kilde: Dansk Fjernvarme

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Ressourcer | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Ressourcer | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Ressourcer | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Ressourcer | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.