Konkurs kan blive en realitet for mindre virksomheder

Klima | 11-03-2022 |

De massive prisstigninger på energi giver et stort problem for de virksomheder, der har fastpriskontrakter med det offentlige. De er nemlig låst af kontrakten, og kan ikke vælte de store omkostninger over i prisen. SMVdanmark opfordrer det offentlige til at indføre et midlertidigt energitillæg.

energipriser

Både stat, kommuner og regioner har lagt opgaver ud til mange private virksomheder, der fx passer de offentlige parker, vedligeholder offentlige bygninger, kører handicapkørsel og meget andet. Men især de private virksomheder, der bruger meget energi, er nu så pressede af deres fastpriskontrakter med det offentlige, at de kan være konkurstruede. For i de faste kontrakter – der kan løbe i årevis – kan prisen nemlig ikke bare ændres, så leverandørerne kan få dækning for de pludselige og meget voldsomme prisstigninger.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, kalder kontrakterne med det offentlige for ”tikkende konkursbomber” og opfordrer offentlige myndigheder til at undersøge mulighederne for at indføre et midlertidigt energitillæg.

”Vi står i en ekstraordinær situation, og mange mindre virksomheder risikerer at gå konkurs, hvis der ikke findes en løsning her og nu. Det offentlige bør derfor indføre et midlertidigt energitillæg i kontrakterne med de energiintensive virksomheder, der er ramt af det her,” siger Jakob Brandt og tilføjer:

”Det offentlige har et særligt ansvar for at sikre, at deres kontrakter med private virksomheder er rimelige og ikke betyder konkurs hos ellers sunde og veldrevne virksomheder.”

Derudover peger Jakob Brandt på, at regeringen allerede nu, bør sikre muligheden i EU for at lave hjælpepakker.

“Vi har ganske givet ikke set det sidste af sanktionerne. Derfor bør regeringen også straks sikre, at man har det nødvendige mandat i EU til, at vi kan yde støtte til de mest berørte virksomheder,” siger Jakob Brandt.

Kilde: SMVDanmark

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.