Klimatopmøde har grønne løsninger på dagsordenen

Byggeri | 29-10-2021 |

Glasgow er samlingsstedet for verdens ledere ved klimatopmødet, her bliver der blandt andet talt om løsninger for grønne bygninger, men desværre er det ikke helt det der bliver vægtet højest.

grønneBygninger

Der skal større fokus på at få grønne bygninger

Mennesket lever sit liv i bygninger, og det er selvsagt at vi bor i dem, de fleste arbejder i dem, børn og unge bruger deres skole tid i dem og kulturlivet huser også en masse bygninger. Det giver derfor rigtig god mening, at meget af det energiforbrug vi har, det kommer fra alle disse bygninger. Der er tale om at hele 40% af energiforbruget kommer fra alle vores bygninger.

Når så stor en procentdel kan ledes hen til alle de bygninger vi bruger, så mener EjendomDanmark at det vil give rigtig god mening at have et langt større fokus på energiudledningen fra bygningerne, når politikerne mødes i Glasgow til klimatopmødet.

”Grønnere bygninger og klogere ejendomme er en nøgle til et mere bæredygtigt samfund. Derfor er det oplagt, at man også politisk får et stærkere fokus på bygninger, når snakken falder på den grønne omstilling. Men i Glasgow kommer det byggede miljø først på dagsordenen på klimatopmødets dag 12 – som det allersidste tema,” siger adm. direktør i EjendomDanmark Jannick Nytoft.

Grønt og bæredygtigt samfund

Samfundets bæredygtighed kan imødekommes på mange måder, men et fokus på at få langt flere grønne ejendomme hvor fokusset er rettet mod energieffektiviseringen virkelig kan sætte skub i et mærkbart lavt klimaaftryk.

Bygningerne i sig selv skal fremover også være “vært” for den nye måde vi lever på. Der kommer nyt fokus på affaldssortering, som i fremtiden skal blive en helt normal hverdag i det danske bygninger. Regnvandet skal bruges i større omfang end det bliver gjort den dag i dag, og derfor skal der også bygges anlæg til regnvand. Danskerne kører også mere og mere i elbiler, så ladestanderne i de danske hjem skal også tænkes med ind i de grønne bygninger.

”Når vi taler bæredygtighed, kan vi ikke komme uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til. Og hvis vi skal nå målet om et mere bæredygtigt samfund, skal der investeringer til – også mere end i dag. Derfor bør det være en politisk topprioritet at skabe bedre rammer for grønne investeringer i ejendomme både i Danmark og globalt. Det burde være en topprioritet for politikerne på klimatopmødet i Glasgow,” siger Jannick Nytoft.

Mere end klar

Grøn investering er ikke noget der skræmmer den danske ejendomsbranche, men de gængse rammer skal være klar og præcise.

”I den danske ejendomsbranche har vi forstået, at vi spiller en betydelig rolle i den grønne omstilling. Og det ansvar tager vi på os. Men den gode vilje er ikke helt nok; rammevilkårene skal også på plads,” siger Jannick Nytoft.

Tidligere har EjendomDanmark da også haft præsenteret ”Vejen til grønnere ejendomme i Danmark”, og desuden rådgiver EjendomDanmark også i regeringen når det kommer til energieffektivisering.

Kilde: EjendomDanmark 

 

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.