Kend forskel på de forskellige typer af ståltag

Byggeri | 08-03-2022 |

Står du og skal lægge nyt tag på dit hus i forbindelse med en renovering eller nybyggeri? Ståltag er blevet utrolig populære herhjemme, og der er mange gode og overraskende grunde til at vælge netop dette. I denne artikel kan du blive klædt godt på til at kende fordelene ved ståltag og skelne mellem forskellige typer, så du kan blive klog på, hvilket ståltag du skal vælge.

Ståltag

Ståltag ligner de ægte tagstensplader

De mange fordele ved ståltag

Måske har dit gamle hustag før været belagt med tagsten i ægte tegl. Selvom de traditionelle tegl besidder sin charme, har ståltag overhalet indenom og er af gode grunde blevet populære herhjemme.

Ståltag er kendetegnet ved at være lettere i vægt, og kan derfor bruges som tagbelægning på fundamenter, der ikke tåler de klassiske tagstens tyngende vægt. En traditionel letvægtstegl vejer ca. 25 kg/m2, hvor et ståltag vejer ca. 4,5 kg/m2. Der er altså en markant forskel, når man skal overveje ståltag frem for tegltag.

Udover at være lettere i vægt er et ståltag utroligt stærkt. Med den danske storm og blæst, der hærger de traditionelle tagsten om vinteren, er du sikret bedre med et langtidsholdbart ståltag.

Ståltag har også den fordel, at det kan lægges direkte oven på allerede eksisterende tagbelægninger. Påsætningen af dit nye ståltag kræver ikke en lang monteringsproces, og udover at spare tid, skåner du også din pengepung mere, end hvis du ville ty til andre løsninger.

Tagstensplader i stål

Tagstensplader er nøje designet til at ligne ægte tagsten. Udseendet er smukt og simpelt som de traditionelle tagstenstag, og du får på den måde det klassiske udtryk, som mange bygninger har, samtidig med et langtidsholdbart og let tag.

Tagstenspladerne fremstilles af en galvaniseret stålplade, der er belagt med en vejrbestandig overflade. På den måde giver tagstenspladen i stål en blændende styrke. Det er netop galvaniseringen og overfladebelægningen, der sikrer den lange levetid og et minimalt behov for vedligeholdelse i fremtiden.

Når du lægger en ordre på tagstensplader, sker det ud fra et bestillingskøb efter ønskede mål. Med beslutningen om at vælge denne type af ståltag, skal du i den sammenhæng typisk også bruge en rund tagrygning, vindskede og montageskruer. Du kan se meget mere på Profilmetal A/S hjemmeside, hvor de tilbyder tagstensplader i 13 forskellige farver og andet tilbehør ved at klikke her.

Tagplader i ståltrapez

Som alternativ til tagstensplader finder du trapezplader i stål. Trapezplader i stål er en god og effektiv løsning på mange forskellige bygninger og kan anvendes til alt fra huset og carporte til industri og landbrug.

Forskellen fra tagstensplader til trapezplader er, at designet ikke ligner de traditionelle tagsten, men funktionen og kvaliteten er den samme. Har dit tag en meget skrå hældning eller er næsten fladt, så er trapezplader essentielle at købe til denne type tag.

Trapezpladerne er ligeledes fremstillet af en galvaniseret stålplade, der er belagt med en vejrbestandig overflade, som sikrer den lange levetid. Stålpladerne kan ligeså bestilles og klippes efter din ønskede længde. Se mere blandt udvalget af ståltrapez tagplader på Profilmetal A/S’ hjemmeside her.

Sinusplader som ståltag

En sinusplade er en bølgeplade, der primært anvendes til facader, men bestemt også kan anvendes som tagplader. Forskellen fra tagstensplader og trapezplader er, at sinuspladen kan monteres vandret, lodret og på skrå. Til forskel har den også en rolig bølget form, der matcher stort set alle facader.

Om du mangler en stålplade til facade eller tag i bølgeform, er sinuspladen et godt bud. Du kan læse mere om Profilmetal A/S sinusplader og finde deres udvalg her.

Bestil dit næste ståltag hos Profilmetal A/S

Profilmetal A/S tilbyder et stærkt udvalg af forskellige ståltag, som produceres på specialmål. Alle produkterne leveres i en konsekvent høj kvalitet, og du kan tilkøbe helt op til 40 års garanti på dine bestillinger.

Kilde: Profilmetal A/S

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Materialer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Materialer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Materialer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Materialer | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.