Jet, diesel og benzinmotorer skal have grønt brændstof

Klima | 12-01-2022 |

European Energy og det amerikanske firma Vertimass har underskrevet en hensigtserklæring om at videreudvikle teknologi inden for grønt brændstof til jet, diesel og benzinmotorer.

I fremtiden skal flybrændstof være grønt, hvis det står til European Energy. Derfor har den danske udvikler af sol- og vindenergi samt power-to-x underskrevet en hensigtserklæring om at styrke udviklingssamarbejdet med det amerikanske firma Vertimass, der har specialiseret sig i at omdanne metanol til brændstof, der kan bruges i jet, diesel- og benzinmotorer.

European Energy har allerede i dag opført et pilotanlæg i Aalborg sammen med Aalborg Universitet, der producerer e-metanol – og er flere steder i Danmark i gang med at udvikle storskala PtX-anlæg, der bruger energi fra sol og vindkraft til at producere e-metanol. Det første af de store anlæg kommer til at levere e-methanol til bl.a. Maersk fra slutningen af 2023.

– European Energy er klar til at indtage en central rolle i den grønne omstilling. Gennem PtX-løsninger kan vi være med til at bringe vedvarende energi ind i de sektorer, der i dag stadigvæk er nødsaget til at bruge fossile brændstoffer. Det kan fx være inden for brændstof til flybranchen, hvor vi ser et stort potentiale i at kunne kombinere vores viden omkring e-metanol med Vertimass’ teknologi, siger Søren Knudsen Kær, Head of Technology i European Energys PtX-afdeling.

Vertimass producerer bæredygtige brændstoffer og kemikalier fra metanol og ætanol med høj effektivitet, hvilket kan reducere drivhusgasemissionerne dramatisk i forhold til at bruge fossile brændstoffer.

Teknologien til fremstilling af jetbrændstof og kemikalier fra metanol giver mulighed for markant at reducere drivhusgasfodaftrykket hos forbrugere af disse brændstoffer.

– Vertimass ser frem til at bruge e-metanol til vores unikke måde at producere kulbrinter. En kombination af disse teknologier vil ikke kun kunne producere bæredygtigt flybrændstof og andre kulbrintebrændstoffer, som er CO2-neutrale, men også, afbøde klimaændringer ved at omdanne kuldioxid til vedvarende plast og dermed permanent fjerne denne drivhusgas fra atmosfæren, siger Vertimass’ CEO Charles Wyman.

Kilde: European Energy

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.