Industristandarderne ændres efter 12 virksomheder har slået sig sammen om grøn elkøbsaftale

Klima | 20-01-2022 |

GN Group, Bravida, Scan Global Logistics, PA Savværk og Wiking Gulve, Tempur Sealy, Labelco, Scanpan, Malte Haaning Plastic, Petersen Tegl, Blue Energy, Polyprint og Egmont har i fællesskab med Energi Danmark indgået en aftale om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy. Elkøbsaftalen indebærer, at Better Energy opfører en helt ny solcellepark.

Med elkøbsaftalen går 12 virksomheder og kunder hos Energi Danmark sammen og puljer deres energibehov for at tilføre nyopført grøn energi til samfundet. Aftalen viser, hvordan flere virksomheder kan løfte i flok og sammen bidrage til den grønne omstilling.

”Vi er utroligt stolte af denne aftale. Det er lykkedes at gøre det nemt for 12 virksomheder i vores kundeportefølje at gøre en reel forskel i den grønne omstilling. Vores kunder viser os stor tillid, og vi er glade for, at det er lykkedes at finde et projekt, som er attraktivt for alle 12 virksomheder”, fortæller Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark i Energi Danmark.

De danske klimamål står og falder med, om vi i Danmark har grøn strøm nok til at dække behovet, som en omfattende elektrificering af samfundet fører med sig. Derfor er det vigtigt, at dem der forbruger energi, også er med til at øge den danske grønne energiproduktion.

”Virksomheder kan gøre en verden til forskel for den grønne omstilling ved at efterspørge ny og støttefri grøn strøm. Ved at samle deres elbehov går disse 12 forskellige virksomheder virkelig foran med et godt eksempel. Deres akkumulerede efterspørgsel vil resultere i nyopført vedvarende energi, hvilket er det, vi skal bruge for at nå vores klimamål”, siger Executive Vice President for Power Solutions i Better Energy, Peter Munck Søe-Jensen.

Den nøjagtige placering af den nye solcellepark afventer endelig godkendelse. Parken forventes at stå færdigt i 2023 og kunne producere ca. 70.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 44.000 danskere i gennemsnit.

Kilde: Better Energy

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Industri | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Industri | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Industri | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Industri | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.