HVO-diesel i Daschers lastbiler

Klima | 11-11-2021 |

Dascher har lagt en strategi for at kunne deltage i den grønne omstilling, og de har derfor valgt at teste HVO-diesel på deres lastbiler som kører i København. Ved at skifte HVO-diesel, så kan Dascher formentlig leverer helt op 80% emissionsfrit i Hovedstadsområdet.

Dascher

Dachser Denmark tester transport med HVO-diesel

Testen af HVO-diesel kommer til at forløbe på følgende måde:
2 ud af 40 lastbiler fra Dascher skal køre på HVO-diesel. Lastbilerne er dem man kategoriserer under short-distance biler, og de er tilknyttet vejtransportfilian i Hvidovre. Chaufførerne i de 2 lastbiler kommer ikke til at kunne mærke nogen form for forskel på HVO-dieslen, men det vil derimod gør en kæmpe forskel for de mennesker der lever i de tæt bebyggede områder.

”Vores projekt med test af biodiesel til vores eksisterende short distance-flåde har længe været undervejs, og nu kan vi endelig snart give startskuddet,” fortæller Peter Hut, General Manager for Dachser Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre. ”Afhængig af brændstoffet vil vi nu kunne levere op til 80 procent emissionsfrit til udvalgte områder i København.”

Logistikleverandøren kan ved brug af den nye HVO-diesel opnår resultater på 80% besparelse af CO2-udledningen.
HVO-dieslen, som er et syntetisk produkt, er produceret af animalsk fedt og madolie, desværre er denne form for diesel væsentligt dyrere end den “almindelig” diesel, som vi er vant til at fylde på lastbilerne.

”Vi har valgt at holde vores vognmænd omkostningsfrie i denne sammenhæng,” fastslår Peter Hut. ”Dermed medfører dette skifte hverken ændringer hos vores samarbejdspartnere eller deres chauffører.”

Klimabeskyttelsen strategi

Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg er de første områder som skal have leverance af de 2 lastbiler. Erfaringerne med de 2 lastbiler vil på et lidt senere tidspunkt vise, om der skal sættes flere HVO-diesel lastbiler på vejene, ved de korte distancer. Den langsigtede strategi for klimabeskyttelsen indeholder desuden 2 elektriske lastbiler, som skal dække områderne Refshaleøen, Christianshavn, Sydhavn og København K.

”Det er ikke til at komme udenom, at der lige nu foregår en gradvis omstilling til grønnere leveringsmetoder i transportbranchen,” siger Peter Hut. ”For os er det vigtigt at bidrage til den udvikling og at turde stille spørgsmålstegn ved måden, hvorpå vi gør tingene i dag og optimere på en lang række parametre, blandt andet bæredygtighed. Klimabeskyttelse er et vigtigt emne i mange brancher – og det kan vi også mærke på vores kunder.”

Klimastrategien for Dascher har stort fokus på at skifte til lav- og nul- emissionsteknologier for miljøvenlige transport midler. Der er dog også en del andre tiltag i strategien, som eksempel er der blevet arbejdet meget med modulvogntog i Sverige.

Kilde: Dascher

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.