Huawei og Østrigsk dronevirksomhed har taget et vigtigt skridt

Teknologi | 13-10-2021 |

Huawei har i samarbejde med virksomheden Dronetech lanceret et helt nyt intelligent landbrugsprojekt i Østrig, hvor droner med 5G-forbindelse bruges til at monitorere store landbrugsområder, og effektivisere gødningsforbruget.

Huawei drone

Dronen her er udstyret med et 5G-modul fra Huawei, der muliggør transmission af store mængder data om vinmarkerne på NUSSBÖCKGUT i Leonding, Østrig.

Digitaliseringen af industrierne er i fuld gang, og nu har Huawei og den østrigske dronevirksomhed Dronetech også taget et vigtigt skridt i retning af digitalisering af landbrugsindustrien. Her har de to virksomheder samarbejdet om, at udstyre droner med 5G-moduler fra Huawei. Herved kan dronerne overflyve vinmarkerne på vingården NUSSBÖCKGUT i den nordlige del af alpelandet. Pga. 5G-modulerne kan droner indsamle stor mængder data i realtid om vinmarkernes tilstand, som kan bruges til at optimere vedligeholdet af markerne og øge effektiviteten, forklarer Andreas Reichhardt, Viceminister for det østrigske ministerium for Landbrug, Regioner og Turisme:

”Østrigs største droneleverandør Dronetech og Huawei i Østrig har arbejdet tæt sammen på at udvikle et 5G-baseret, intelligent pionerprojekt her i landet. For første gang er droner blevet udstyret med et 5G-modul fra Huawei, som derved kan bruges til at skanne marker og transmitere store datamængder i realtid. Derved kan man træffe hurtige og præcise beslutninger om, hvad der skal ske på vingården NUSSBÖCKGUT i Leonding, ” siger han.

”I dag findes der mange udfordringer i landbrugssektoren. Landbrug kræver hårdt arbejde, det er svært at få fat i kvalificeret arbejdskraft, og det er vigtigt at behandle afgrøder på en måde, der er så miljøvenlig som mulig, ” siger også Beatrix Velechovsky, der bestyrer vingården NUSSBÖCKGUT, hvor projektet er udrullet.

Også Dronetechs direktør, David Hopf, er begejstret for projektet:

”Droner er fremtiden for landbruget. Du kan overflyve store arealer hurtigt og med det samme se, hvor på markerne, der er behov for gødning og vanding. På samme tid kan vi bruge dronerne til at reducere pesticidforbruget. Det er også et af Landbrugsministeriets mål for 2030, ” siger han

”Fremtidens landbrugsdroner er udstyret med særlige sensorer: RBG-farvesensorer med høj opløsning kan vurdere markens tilstand, og se huller i beplantningen og derved skabe et ”Green Leaf Index”. En multi-spektrum-sensor hjælper med at skabe et index, hvor man kan se, hvor sund en plante er, ” forklarer han.

”Det smarte ved intelligente landbrug er sådan set ikke selve dronen, men det 5G-modul fra Huawei, som dronen er blevet udstyrret med, ” tilføjer også COO for Dronetech, Felix Müller.

Også Huaweis direktør i Østrig Erich Manzer, spår 5G-baseret datadrevent landbrug en stor fremtid:

”5G blev udviklet med henblik på tre essentielle fokusområder: Høj båndbredde, lav forsinkelsesgrad og forbindelse til millioner af enheder. I dette intelligente landbrugsprojekt har vi fokuseret på høj båndbredde og transmission af billeder i realtid til en server, hvor disse data efterfølgende bliver behandlet af en kunstig intelligens. Den største udfordring for 5G-droner er dog stadig netværksdækning. Lige nu er 5G-netværkene primært beregnet til at blive brugt af slutbrugeren enten indendørs eller på landjorden. Men dronerne skal jo have netværk, også når de flyver halvtreds meter oppe i luften over markerne, så her skal der stadig gøres et stykke optimeringsarbejde, ” siger Viceminister Andreas Reichhardt.

”Vi ønsker at opnå 5G-netværksudviddelse til alle hjørner af landet inden for de næste par år, og dette er særligt vigtigt med henblik på landområderne. Parrallelt ønsker vi at udvikle nye appliceringer af 5G-teknologi, fordi den nye generation af telekommunikationsudstyr kun udfolder sit potentiale i sammenhæng med andre teknologier. Tingenes Internet forbinder mange enheder med hinanden, og enorme datamængder udveksles. Hvis vi skal udvide 5G-netværket, er vi nødt til at handle på en langt mere ressource-effektiv måde, så vi kan forberede os på fremtiden – også i landbruget”, afslutter han.

Kontakter

Xukun Ji
Huawei Technologies (Denmark) ApS/Public Affairs and Communications Department
Kontakt venligst VP of Communications Xukun Ji pr. mail for pressehenvendelser og spørgsmål relateret til pressemeddelelser.
xukun.ji@huawei.com

Kilde: Huawei

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.