Historisk håndværkerår 2021

Byggeri | 28-12-2021 |

2021 blev året med fortsat stor byggelyst hos danskerne, hvor særligt varmepumpen og nyt badeværelse stod højt på ønskelisten. Næste år kan dog blive en mere stormfuld affære – blandt andet på grund af udfasningen af håndværkerfradraget.

Varmepumpe og nyt badeværelse stod højest på danskernes ønskeliste i 2021

Knap 70.000 gange i løbet af 2021 har danskerne efterspurgt en håndværker hos 3byggetilbud.dk, Danmarks største formidler af opgaver. En stigning på mere end 50 procent sammenlignet med 2019, men også et overraskende niveau sammenlignet med 2020, der slog alle rekorder for antallet af håndværkeropgaver.

”Sidste år eksploderede efterspørgslen på håndværkere grundet coronanedlukning,  udbetalingen af indefrosne feriepenge og attraktive tilskuds- og fradragsordninger. Vi havde derfor forventet en naturlig nedgang i takt med, at samfundet igen åbnede op, men det har ikke været tilfældet. Danskernes byggelyst befinder sig nemlig fortsat på et rekordniveau,” siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk, og fortsætter:

”Hjemmearbejde har klart spillet en hovedrolle, når det kommer til håndværkernes fyldte ordrebøger i 2021. Vi kan for eksempel stadig aflæse den direkte påvirkning af regeringens seneste restriktioner i vores opgavetal.”

Da Mette Frederiksen igen anbefalede, at danskerne skulle arbejde hjemmefra mellem jul og nytår, oplevede 3byggetilbud.dk nemlig en stigning på ca. 40 % i indsendte opgaver sammenlignet med samme periode sidste år.

Varmepumper og badeværelser i top

2021 tegner et tydeligt billede af de opgaver, danskerne efterspørger i boligen – og det er særligt skiftet til grønne varmekilder og nye badeværelser, der topper håndværkerlisten. Samtidig viser data fra Danmarks største opgaveformidler en stigning i prisen på vunde opgaver med 32 % i 2021 sammenlignet med året før.

”Med et forhøjet grønt håndværkerfradrag og Energistyrelsens tilskudspuljer er energirenovering af boligen i høj kurs i 2021. Tallene viser også, at danskerne renoverer større. De investerer i et nyt badeværelse fremfor bare udskiftning af fliserne,” siger Nynne Groth Hallander.

2022: Kan blive den perfekte storm

I kølvandet på to rekord år i håndværkerbranchen og fortsat byggelyst spår 3byggetilbud.dk, at 2022 kan blive lidt af en joker.

”Et kig i krystalkuglen kan tyde på, at efterspørgslen på håndværkere vil falde næste år. Læg dertil, at håndværkerfradraget afskaffes i april 2022,” siger Nynne Groth Hallander og afslutter:

”Det, vi hører fra vores håndværkere er nemlig, at håndværkerfradraget ofte er tungen på vægtskålen, når et grønt renoveringsprojekt skal igangsættes. En lavere efterspørgsel og et aflivet håndværkerfradrag kan desværre blive den perfekte storm i byggeriet anno 2022.”

Fakta om 3byggetilbud.dks data fra 2021:

 • 3byggetilbud.dk er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver og har i peioden 1.1.2021- 28.12.2021 modtaget 68.710 bygge- og renoveringsopgaver – og forventer at formidle flere end 70.000 opgaver i år. Det er en stigning på mere end 50 procent, når man sammenligner med 2019.
 • Prisen på vundne opgaver er steget med 32 % i 2021 sammenlignet med 2020.
  Top 3 brancher med højeste vækst i 2021:
  1. Varmepumper
  2. Badeværelser
  3. El-arbejde
 • På en skala fra 1-5 stjerner har bygherrerne i gennemsnit evalueret håndværkerne fra 3byggetilbud.dk med 4,48 stjerner.
 • 3byggetilbud.dk modtager flest bygge- og renoveringsprojekter mandag, og størstedelen sendes ind i arbejdstiden mellem kl. 10.00-11.00.

Kilde: 3byggetilbud

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.