GROHE tager kampen op mod plastforurening

Klima | 15-11-2021 |

Der er indgået et helt nyt partnerskab mellem ReSea Project og Plastic Change, som blandt andet er et af de led i en absolut målrettet indsats omkring det verdensomspændende problem mod plastforurening.

GROHE har haft en helt klar ambition omkring det målrettet arbejde omkring nedbringelsen af plastikforurening, hvor man blandt har formået at bruge bærdygtige alternativer ved emballeringen, i stedet for den gamle kendte plastikemballage. Dette har været GROHES dagsorden siden 2018, hvor virksomheden Less Plastic-initiativ har været med i processen. Indtil videre har det givet en reduktion på 32 millioner stykker emballage.

Udover samarbejdet med Less Plastic-initiativ, så gør GROHE mere for at komme plastforureningen til livs. GROHE har indledt et samarbejde med designeren MATER Design, og de lave havemøbler ud af det affald der er tilbage ved plast emballagen. Disse havemøbler er lækre designet, følger tidens trend og så er i de high-end class.
Så affald kan faktisk godt gå hen at blive ret eksklusivt.

Men GROHE’s vision om at nedsætte plastforureningen den slutter altså ikke her, for de har netop lige indgået en kontrakt med organisationen Plastic Change. GROHE betaler et månedligt beløb til det arbejde, som organisationen udfører her i Danamrk. her er der tale om at skulle øge viden indenfor feltet, og via uddannelse mindske al den plastforurening der er i DK med også i udlandet.

GROHE har endnu et partnerskab at trække på, når det kommer til at mindske plastforureningen, de har nemlig også indgået en aftale sammen med ReSea Projekt. ReSea projekt arbejder hårdt for at reducerer al den plastaffald som flyder rundt ude i verdenshavene, og aftalen mellem GROHE og ReSea Projekt sikrer at der vil blive taget mere hånd omkring affaldet i de meget udsatte område i verden.

”Hvert år ender 8 millioner tons plastik i verdenshavene1, og alene siden 1980 er plastikforurening i verdenshavene tidoblet.2 Som led i vores bæredygtighedsstrategi vil GROHE gerne medvirke til at bekæmpe dette globale plastaffaldsproblem bl.a. ved at udfase brugen af plast i vores egne emballager og få samarbejdspartnere til at genbruge vores overskudsplast i deres produktion”, siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark og tilføjer:

”For yderligere at bidrage til en reduktion af plasten er vi altid på udkig efter partnere, der deler vores værdier med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er samarbejdet med Plastic Change og ReSea Project rigtig gode eksempler på. En del af den grønne fremtid ligger i partnerskaber, hvor vi sammen deler viden, teknologier og ressourcer for at støtte vores fælles mission om at forvalte verdens ressourcer bedre.”

Kilde: GROHE

 

 

 

 

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Emballage | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Emballage | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Emballage | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Emballage | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.