Grønt anker i bæredygtighed – massiv investering gør vejen fra tanke til handling kort

Klima | 31-01-2022 |

Mange virksomheder i Danmark har allerede skrevet bæredygtighed ind i deres CSR-strategi eller vision. Men hvor langt er der egentlig fra tanke til handling?

For uddannelsesinstitutionen TEC er der ganske kort. Bæredygtighed er nemlig et vigtigt anker i deres grundforståelse og strategi, og det har TECs afdelinger i Hvidovre, Gladsaxe og Lyngby for nyligt rykket på.

Ved at indgå i et klimapartnerskab med den grønne energikonsulentvirksomhed NRGreen har TEC investeret massivt i den grønne omstilling.

Tilsammen har de tre afdelinger fået installeret over 3/4 megawatt solcelleanlæg og opsat 40 ladestandere til opladning af elevers og medarbejderes elbiler. Alene solcelleanlæggene vil spare klimaet for over 130 ton CO2 om året.

Det er vigtigt for TEC at være en god rollemodel på den grønne omstilling, når de også uddanner mange unge mennesker inden for håndværk, som i stigende grad er en del af denne omstilling.

Fra solenergi til strøm i elbiler

Energien fra solcellerne vil ikke kun indgå som et led i skolens energiforbrug, men vil også levere strøm til ladestanderne, således at elever og ansatte kan lade deres elbiler med grøn strøm produceret på skolens tag.

Gitte Svendsen, hovedansvarlig for miljø- og energitiltag på TEC, udtaler:

“For os som uddannelsesinstitution er det selvfølgelig vigtigt at bidrage til den grønne omstilling.

Ved at koble vores grønne energiproduktion fra solceller sammen med ladestandere til elever og ansattes biler letter vi deres hverdag og kan måske på sigt være med til at præge fleres bilvalg mod en grøn model.”

Simon Borbiconi, partner i NRGreen, udtaler:

“Der er virkelig mange måder for virksomheder at blive mere grønne på. Men lige præcis denne cirkulære form for el-generering og forbrug giver virksomheder en gylden mulighed for at støtte op om regeringens klimamål for 2030, hvor mere end 1.000.000 elbiler skal køre på vejene i Danmark. Flere lokale solanlæg på virksomhedernes tagflader til eget forbrug er fremtiden, og på denne måde belaster virksomhederne ikke elnettet samt ødelægger den smukke natur med store solcelleparker.”

Kilde: TEC

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.