Flot anvendelse af tegl udløser arkitektpriser

Byggeri | 10-02-2022 |

Komproments flotte og eksklusive facade og tagelementer sætter prikken over i’et og skaber vinderprojekter. I den nordjyske virksomhed glæder man sig over to arkitekturpriser, hvor arkitekterne med stor virtuøsitet har anvendt Komproments skærmtegl til at skabe iøjnefaldende arkitektur

Kornets Hus i Hjørring

Kornets Hus i Hjørring

År 2021 har været gavmild for Komproment i Svenstrup. Virksomheden mærker arkitekternes interesse for virksomheden unikke og smukke skærmtegl, og nu betaler arkitekterne tilbage med priser for suveræn anvendelse af de ægte italienske terracotta-tegl, som Komproment har leveret til hele to prisvindende projekter.

Mest kendt er fortsat Kornets Hus i Hjørring, som er blevet berømt for sin skarpe næsten monolitiske enkelhed. Det er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter. Om det fortæller Hjørring Kommune, som den 7. oktober gav Arkitekturprisen 2021 til Kornets Hus.
”Et enkelt og skulpturelt byggeri rejser sig mellem marker og horisont og fortolker lokalt gårdbyggeri, som et vartegn, der rækker ud i verden. … Byggeriets gennemførte taktilitet og varme nuancer, i husets indre og ydre, byder velkommen og inviterer …”

Tre dage inden valgte Silkeborg Kommune at give Arkitekturprisen 2021 til Thors Have for bedste boligbyggeri. Thors Have er tegnet af Vandkunsten/Sweco, og byggeriet fremhæves for sit præcise og sympatiske bud på … en moderne tæt-lav bebyggelse … i et markant og moderne formsprog.” Det beskrives videre:

”Thors Have er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og … danner en venlig og imødekommende landsby midt i fremtidens Silkeborg.”

Komproment har altså leveret råvarerne, som møder beskueren. Her bemærker man i øvrigt, at det faktisk er samme produktgruppe, nemlig Pantheon Nordic, som er blevet foretrukket af arkitekterne på begge projekter.

– For os er det dejligt at se vores nøje udvalgte terracotta foretrukket i de to vinderprojekter. Det er skærmtegl med et varm og varieret udtryk, som med efternavnet Nordic netop er tilpasset lys og tradition i de nordiske lande, fortæller Mads Røge fra Komproment, som samtidig godt tør gætte på, at såvel naturskiffer som beton fra Komproment kan komme på podiet i de kommende år.

Komproment har i de senere år raffineret deres produktprogram med nuancer og materialer, som alle er kendetegnet ved at være bæredygtige og genanvendelige.

– Vi plejer at sige at fremtidens materialebank er nutidens boliger – sådan tænker og producerer vi. Og så gør det jo heller ikke noget, at der anvendes meget mindre energi på at fremstille skærmtegl end traditionelt murværk. Så måske fortjener vi snart at tage en klimapris for bæredygtige bygningselementer, slutter Mads Røge.

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.