Femern Bælt-projekt mangler unge folk

Byggeri | 14-02-2022 |

Et nyt initiativ med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen skal bistå entreprenørkonsortierne på Femern Bælt-projektet til at finde unge til de flere hundrede lærepladser, der bliver oprettet under byggeriet af verdens længste sænketunnel.

Femeren lærlinge

Lærlinge på byggepladsen i Rødbyhavn

Et af Danmarkshistoriens største infrastrukturprojekter er i fuld gang ved Rødbyhavn på Lolland. Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen skaber tusindvis af arbejdspladser, og entreprenørerne er kontraktuelt forpligtet til også at oprette mindst 500 årsværk til lærlinge og elever.

Det er i midlertidig en stor udfordring at finde unge nok. Dels ligger den primære byggeplads langt fra de store byer, dels er der faldende tilslutning til de erhvervsuddannelser, som skal levere lærlinge til projektet.

Derfor iværksætter Sund & Bælt nu et nyt fremstød med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen, der skal skabe opmærksomhed om de gode job- og uddannelsesmuligheder, som byggeriet af Femern Bælt-tunnelen giver.

”Med Femern Bælt-projektet skaber vi udvikling og arbejdspladser, og ikke mindst 500 lærlingeårsværk, som også er attraktive for unge fra resten af Sjælland og fra Sydfyn og Langeland. Nu handler det om at få så mange unge som muligt til at bruge muligheden for at få en erhvervsuddannelse. Derfor glæder det mig, at Sund & Bælt sammen med Poul Nyrup Rasmussen gør en ekstra indsats for at gøre byggeriet af Femern Bælt-tunnelen til en attraktiv arbejds- og læreplads,” siger transportminister Trine Bramsen.

Med Poul Nyrup Rasmussen som protektor, får Femern Bælt-projektet en ambassadør og koordinator med et bredt netværk både i fagbevægelsen, erhvervslivet og ungdomsorganisationerne, der kan bidrage til at løfte den fælles opgave om at få flere unge i uddannelse.

”Femern har det hele, til vores unge, som søger den rette og mest fremtidssikre faglige uddannelse. Det er min ambition, at Femern bliver et fyrtårn og rollemodel for moderne, attraktive faglige kvalitetsuddannelser i Danmark. Til gavn for vores unge, med respekt og stolthed, og for hele samfundet. Det er en sag, jeg har talt for i mange år. Jeg er glad og stolt over at repræsentere Femerns historiske lærlingeindsats”, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Som led i den nye lærlinge-indsats, har Sund & Bælt også indgået en samarbejdsaftale med Det Sociale Netværk, som i regi af foreningens største initiativ Headspace arbejder for at øge unges trivsel og mentale sundhed. Dermed får Femern Bælt-projektet en partner med et stort netværk med gode kontakter til unge og uddannelsesinstitutioner, som kan levere konkret viden, aktiviteter og workshops for unge.

”Som statsejet selskab, så føler vi et særligt ansvar for at bidrage til, at arbejdet foregår på en bæredygtig og ansvarlig måde. Samtidig er vi med til at uddanne vores egen fremtidige arbejdskraft, så for os udgør hver lærling en dobbelt gevinst”, siger Mikkel Hemmingsen, administrerende direktør i Sund & Bælt.

Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen begyndte officielt den 1. januar 2021. Verdens længste sænketunnel vil stå færdig i 2029. Til den tid vil det være muligt at krydse Femern Bælt på syv minutter i tog og 10 minutter i bil.

Kilde: Sund & Bælt

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.