Fald i træpilleforbruget i Danmark

Klima | 15-12-2021 |

Energistyrelsens træpilleundersøgelse for 2020 viser, at træpilleforbruget i Danmark er faldet i forhold til tidligere år. Faldet er sket såvel i de store kraftvarmeværker som hos private, i industri, institutioner og offentlig service.

Træpilleundersøgelsen har kortlagt den samlede forsyning med træpiller til det danske marked i 2020.

I 2020 blev der fremstillet ca. 0,12 mio. ton træpiller i Danmark, mens der blev importeret knap 2,6 mio. ton, heraf omkring halvdelen fra de baltiske lande. Dermed kom 95 % af den samlede forsyning af træpiller i 2020 fra udlandet.

De fremstillede og importerede træpiller samt et lille træk på lagerbeholdningen – i alt godt 2,7 mio. ton træpiller – blev brugt til energiformål i Danmark. Heraf blev ca. 1,7 mio. ton omsat i forsyningssektoren, ca. 0,86 mio. ton hos private samt ca. 0,15 mio. ton i industri og offentlige bygninger.

Det samlede forbrug af træpiller er faldet omkring 14 % i forhold til den seneste undersøgelse for 2018, hvilket til dels kan tilskrives at 2020 var mildere end 2018. For de to største forbrugssektorer, værker og private, ses et fald i forbrug på hhv. 18 % og ca. 7 %.

Faldet på omkring 370.000 ton hos værkerne skyldes, udover et vejrmæssigt mildt år i 2020, at varmebehovet i nogle forsyningsområder i stigende grad dækkes af træflisfyrede anlæg. Faldet på omkring 75.000 ton hos private skyldes bl.a. en stagnation i installation af nye træpillefyrede anlæg til erstatning for gas- og oliefyrede anlæg.

Læs rapporten “Det danske træpillemarked 2020” (pdf-fil).

Fakta

Træpilleundersøgelsen er gennemført af Ea Energianalyse på vegne af Energistyrelsen. I undersøgelsen bestemmes forbruget uden for forsyningssektoren ved at trække forbruget i værkerne, der kendes fra Energistyrelsens årlige energiproducenttælling fra den samlede forsyning, som undersøgelsen opgør.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Energi | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Energi | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Energi | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Energi | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.