Engcons nye pladevibrator øger effektiviteten og mindsker risikoen for personskade

Byggeri | 29-03-2022 |

Som endnu et skridt fremad i at gøre gravemaskinen endnu mere fleksibel, lanceres nu en nyudviklet pladevibrator til gravemaskiner i størrelsen 12-26 tons. Pladevibratoren PC6000 er udviklet til at blive anvendt under en tiltrotator, hvilket øger gravemaskinens effektivitet og mindsker risikoen for personskade.

Engcon pladevibrator

Engcon pladevibrator

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge en pladevibrator sammen med en gravemaskine til at komprimere jord. Det betyder, at antallet af maskiner/redskaber kan mindskes og sikkerheden øges, da ingen behøver at opholde sig i en udgravning, der risikerer at falde sammen som følge af vibrationerne. Der skal ikke løftes nogen håndbetjente pladevibratorer med kæde eller løftestrop. Det øger sikkerheden på arbejdspladsen markant, et område der ligger engcons hjerte nært. Derudover bliver arbejdsområdet større, da det er muligt både at rotere og vippe pladevibratoren, så den følger jorden.

– Ja, nu øger vi gravemaskinernes fleksibilitet, så maskinføreren kan tilte og rotere pladevibratoren. Udstyret gør det muligt at komprimere rundt om skråninger og brønde uden hele tiden at skulle ændre maskinens position. Det betyder, at gravemaskinen kan udføre flere typer arbejde, siger Johan Johansson, konstruktør og projektleder for den nye pladevibrator.

Sparer tid, penge og øger sikkerheden

Ligesom andre hydrauliske redskaber fra engcon er det automatiske EC-Oil hurtigskiftsystem standard på den nye pladevibrator PC6000. Det er endnu et skridt i det fortsatte arbejde med at udvikle redskaber med automatisk hurtigskiftsystem.

– Hydraulikken tilkobles automatisk med EC-Oil, hvilket betyder, at maskinføreren sparer tid og penge og øger sikkerheden ved ikke at skulle ud og til- og frakoble redskaber manuelt. Hvis det er regnfuldt, koldt og snedækket, øges komforten markant, fortsætter Johan Johansson.

Fordele ved engcons PC6000 pladevibrator til gravemaskiner:

  • Det automatiske EC-Oil hurtigskiftsystem er standard, gør det muligt at til- og frakoble pladevibratoren og dens hydraulik uden at skulle forlade kabinen.
  • Lave flowkrav gør det muligt at betjene PC6000 via tiltrotatorens ekstra hydraulik.
  • I kombination med tiltrotator bliver der bedre adgang, og det bliver nemmere at udføre flere typer job.
  • Ingen personer i udgravningen minimerer risikoen for personskade, som kan opstå, hvis væggen i udgravningen styrter sammen på grund af vibrationer.
  • Ingen løft med håndbetjente pladevibratorer, der kan tabes eller svinge ind i personer eller omgivelserne.
  • Færre slanger, der kan gå i stykker og slides.
  • Boltet ophæng gør det let at skifte til et andet fæstesystem.

Tekniske data – PC6000:

Bredde [mm]: 720
Højde ekskl. beslag [mm]: 508
Længde [mm]: 1065
Vægt ekskl. beslag [kg]: 560
Anbefalet hydraulikflow fra [l/min]: 55
Pakkeflade [m²]: 0,44
Pakkekraft [kN]: 60
Maks. hydraulisk tryk [bar]: 220
Maks. anbefalet tryk i returledning [bar]: 20

Serieproduktion er planlagt til efteråret 2022.

Kilde: Engcon

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Værktøj | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Værktøj | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Værktøj | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Værktøj | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.