Energivenlig og pladsbesparende fjernvarmeløsning

Byggeri | 19-01-2022 |

Modulbyggeri med fokus på verdensmålene

Plug-and-play-løsning til modulhuskoncept

At Gemina Termix leverer en total plug-and-playfjernvarmeløsning til DOMU’s nye modulhuskoncept går meget godt i spænd med hinanden. For DOMU leverer også en færdig plug-and-play-løsning i kraft af de præfabrikerede boliger, som de producerer. Når boligerne forlader fabrikken er de færdigmonteret med alt – køkken, badeværelse m.m. og klar til at blive placeret på fundamentet på en byggegrund.

DOMU-projekt Nyborg

Hvad var opgaven?

Kvalitet og holdbarhed

Gemina Termix har leveret sin nye fleksible projektløsning Termix VMTD Mini opbl. med påspændt fordelerrør til DOMU’s første projekt i Nyborg.

Opgaven bestod i en leverance på 30 boliger til SSV13 Nyborg, der er et udviklingsprojekt bestående af otte boliger på 40 m2 og 22 boliger på 80 m2 i alt 2.080 m2. De 30 boliger bliver produceret på DOMU’s fabrik i Vissenbjerg og leveres 90 % færdige på byggepladsen, hvor de opstilles på fundamentet, hvorefter facade og tag monteres.

DOMU A/S er en industriel virksomhed med fabrik i Vissenbjerg, der producerer præfabrikerede huse, som leveres færdige til kunden på lastbil. DOMU har flyttet hele byggeprocessen ind i tørre og opvarmede haller, hvilket sparer tid og øger effektiviteten. Boligerne produceres på 40, 80 og 120 m2 i op til tre etager.

Hvorfor Gemina Termix?

Et miljøvenligt valg

“Gemina Termix har leveret en mini fjernvarmeunit til alle DOMU-boliger, fordi den fylder meget lidt i vores boliger, hvor hver centimeter udnyttes til det maksimale”, udtaler fabriksdirektør Frank Henningsen, DOMU A/S. “Alle vores boliger er produceret med FN’s verdensmål i mente, og vi lægger stor vægt på bæredygtighed, bæredygtig energi, klimaindsats samt ansvarligt forbrug og produktion. Vigtige mål for fremtiden, der også har haft stor betydning, da vi valgte at samarbejde med Gemina Termix”, udtaler Nikolai Røjkjær, stifter og salgsdirektør i DOMU A/S.

Samtlige boliger, der produceres på fabrikken i Vissenbjerg, har gulvvarme, og det var afgørende for DOMU at sikre en optimal styring af gulvvarmen, da der skulle findes en leverandør.

Termix VMTD Mini opbl. er en effektiv og fleksibel projektløsning til fjernvarme, der yder maksimalt på minimal plads. Det er en komplet fjernvarmeunit til direkte forsyning af varme og varmt brugsvand, der er særdeles velegnet i etagebyggeri med minimal plads. Løsningen giver mange fordele som lave driftsomkostninger, store energibesparelser samt mulighed for direkte aflæsning og afregning. Netop fuldt forbrugsoverblik resulterer oftest i lavere energiforbrug, og gør boligen mere attraktiv for både ejer og udlejer.

Termix TPV-regulatoren sørger for, at vandvarmeren altid er klar til at producere varmt brugsvand – også i perioder, hvor der ikke tappes. Beboerne oplever komforten ved, at det varme vand er tilgængeligt med det samme.

Komforten er høj, samtidig med at vandspildet reduceres til et minimum. For at begrænse varmetabet er unitten beklædt med isolering iht. DS 452.

Det er målet, at Gemina Termix og DOMU sammen vil levere flere færdige løsninger til fremtidens byggeri.

 

FAKTA OM DOMU-PROJEKT

Beliggenhed: Nyborg
Boligtyper: et- og treværelsesboliger
Etager: tre etager
Areal: 2.080 m2
Indflytning: Q3 2021

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Indeklima | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Indeklima | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Indeklima | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Indeklima | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.