Enemærke og Petersen A/S er nye strategiske partnere i Københavns byggeri

Byggeri | 09-12-2021 |

Enemærke & Petersen A/S med underleverandører er valgt som ny strategisk partner og skal i de næste fire år bygge og renovere alt fra skoler til daginstitutioner og idrætshaller for Københavns Kommune.

Den forventede opgaveportefølje er på 2,5 mia. kr.
Københavns Kommune skyder ved årsskiftet et nyt strategisk partnerskab i gang, som løber fra 2022 til 2025. Med fire års erfaringer i bagagen har Københavns Kommune valgt at gøre to strategiske partnerskaber til ét og løfte bæredygtighed ind i udvælgelsesprocessen som et vigtigt kriterie. Byggechef Nanna Westerby Jensen ser frem til at tage hul på et nyt partnerskab, hvor kommunens arbejde med at nedbringe CO2 i byggeriet er i fokus:

”I København har vi høje og grønne ambitioner, når vi bygger. I 2025 skal vi være CO2-neutrale, og det kræver, at vi prioriterer de bæredygtige løsninger. Og så er jeg ikke mindst glad for, at vi fortsætter vores gode erfaringer med at bygge i partnerskab – det har vist sig positivt, når det gælder høj kvalitet og samarbejdet i byggeriet”.

I 2016 indgik Københavns Kommune for første gang to fireårige aftaler om strategiske partnerskaber. Evalueringen af partnerskabsmodellen har vist gode resultater med hurtigere eksekvering, gedigne løsninger, udnyttelse af gentagelseseffekter og tillidsbaseret samarbejde med lavt konfliktniveau, hvor der ikke har været udgifter til advokatbistand.

Enemærke & Petersen A/S havde det ene strategiske partnerskab, TRUST, og har stået for udvidelse, ombygning og renoveringer af skoler, fritidshjem mv. I det nye strategiske partnerskab er der et styrket fokus på cirkulær økonomi og at vælge bæredygtige byggematerialer og arbejdsmaskiner.

Tid og sted

 • Partnerskabsaftalen underskrives den 9. december 2021 kl. 14.30 i Byggeri København, Nyropsgade 3, 1603 Kbh. V, i kantinen i stueetagen. Pressen er velkommen, men tilmelding er nødvendig på tlf. 24 91 10 92.

Fakta

 • Enemærke & Petersen A/S med underleverandører er blevet tildelt kontrakten på op til 2,5 milliarder kroner efter en udbudsproces i Københavns Kommune. Kontrakten løber fra 1. januar 2022 til 2025 ud.
 • Enemærke & Petersen A/S indgår aftalen i et konsortium bestående af: Sweco Architects, Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S, LYTT Architecture A/S, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S, Norconsult A/S, Dominia A/S, Rekommanderet.
 • Aftalen omfatter nybyggeri, udvidelse, ombygning og renovering af skoler, fritidshjem, daginstitutioner, idrætsanlæg, kulturinstitutioner og botilbud.
 • Valget af ny strategisk partner er gennemført med afsæt i bedste forhold mellem pris og kvalitet og følgende kriterier:
  • Pris (40 procent.)
  • Organisation og bemanding (30 procent.)
  • Proces, optimering og bæredygtighed (30 procent.)
 • Målsætningerne for det nye partnerskab 2022-2025 er:
  • Lavere priser
  • Lavere transaktionsomkostninger og færre konflikter
  • Styrket porteføljestyring og læring mellem projekter
  • Bedre forståelse for brugerbehov
  • Hurtig eksekvering
  • Styrket fokus på bæredygtighed.

Kilde: Københavns Kommune Energiforvaltning

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.